Интеграция на бежанци на пазара на труда в България – възможният отговор за Вашите бизнес нужди?

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2018 17:23

Интеграция на бежанци на пазара на труда в България  – възможният отговор за Вашите бизнес нужди?

Акценти

  • Семинар и кариерен форум за бежанци в Хасково и Харманли

Свързани публикации

На 1 октомври в Хасково ще се проведе семинар с работодатели и ключови експерти в сферата на интеграцията на бежанци. Консултантите и психолозите от КАТРО България ще запознаят участниците с основните стъпки от въвеждането им в работата, спецификите на междукултурната комуникация и подбора на хора от целевата група. Върховния Комисариат на Бежанците към ООН (ВКБООН) ще представи правната рамка и възможностите за субсидирана заетост. Домакин и партньор на събитието е хотел „Европа“ Хасково.

Работодатели от региона ще имат възможността да се срещнат с потенциални кандидати, които да отговорят на техните бизнес нужди, в рамките на кариерен форум на 2 октомври 2018 в Културен център Харманли. Социалните работници от КАРИТАС и БЧК ще спомагат в процеса на комуникация, а специалистите по подбор на персонал от КАТРО ще им представят хората, които отговарят в максимална степен на изискванията на компаниите. Събитието ще се осъществи в партньорство с РПЦ – Харманли и ще се проведе в Културен център Харманли.

И двата семинара са отворени за всички заинтересовани компании от региона, като участието е напълно безплатно.

До 20 септември всички желаещи да присъстват могат да заявят желанието си за участие като се регистрират на следния линк: https://goo.gl/forms/KXBadOLUaSTTe8ma2

Основната цел на събитието е да повиши информираността по темата, да пречупи стереотипното мислене и да предостави възможност на бизнеса от региона удовлетворяване на неговите нужди от персонал, както и за повишаване на социалната ангажираност. Срещите и обмяната на опит с други заинтересовани компании, както и с професионалисти в сферата на подбора и неправителствени организации, ще отворят със сигурност нови възможности и бизнес перспективи за всички участници в първото по рода си събитие в региона.

Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да се свържете с организаторите на тел. (+359) 2 987 30 36 или e-mail: [email protected]

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2018 17:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама