Интеграция на бежанци на пазара на труда в България – възможният отговор за Вашите бизнес нужди?

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2018 17:23

Интеграция на бежанци на пазара на труда в България  – възможният отговор за Вашите бизнес нужди?

Акценти

  • Семинар и кариерен форум за бежанци в Хасково и Харманли

Свързани публикации

На 1 октомври в Хасково ще се проведе семинар с работодатели и ключови експерти в сферата на интеграцията на бежанци. Консултантите и психолозите от КАТРО България ще запознаят участниците с основните стъпки от въвеждането им в работата, спецификите на междукултурната комуникация и подбора на хора от целевата група. Върховния Комисариат на Бежанците към ООН (ВКБООН) ще представи правната рамка и възможностите за субсидирана заетост. Домакин и партньор на събитието е хотел „Европа“ Хасково.

Работодатели от региона ще имат възможността да се срещнат с потенциални кандидати, които да отговорят на техните бизнес нужди, в рамките на кариерен форум на 2 октомври 2018 в Културен център Харманли. Социалните работници от КАРИТАС и БЧК ще спомагат в процеса на комуникация, а специалистите по подбор на персонал от КАТРО ще им представят хората, които отговарят в максимална степен на изискванията на компаниите. Събитието ще се осъществи в партньорство с РПЦ – Харманли и ще се проведе в Културен център Харманли.

И двата семинара са отворени за всички заинтересовани компании от региона, като участието е напълно безплатно.

До 20 септември всички желаещи да присъстват могат да заявят желанието си за участие като се регистрират на следния линк: https://goo.gl/forms/KXBadOLUaSTTe8ma2

Основната цел на събитието е да повиши информираността по темата, да пречупи стереотипното мислене и да предостави възможност на бизнеса от региона удовлетворяване на неговите нужди от персонал, както и за повишаване на социалната ангажираност. Срещите и обмяната на опит с други заинтересовани компании, както и с професионалисти в сферата на подбора и неправителствени организации, ще отворят със сигурност нови възможности и бизнес перспективи за всички участници в първото по рода си събитие в региона.

Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да се свържете с организаторите на тел. (+359) 2 987 30 36 или e-mail: s.kostova@catro.com

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2018 17:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.