Инсулт не попречи на жена да отгледа тикви-гиганти в двора си

Милена Митева
От Милена Митева октомври 12, 2016 10:15 Updated

Инсулт не попречи на жена да отгледа тикви-гиганти в двора си

Инсулт не попречи на жена, грижила се за красотата на известни български актьори, да отгледа тикви гиганти в двора на къщата си в Харманли.
На седемдесет и девет годишната Славка се наложило да се грижи за реколта, след като сестра й Живка заминала за няколко месеца в друг град. С изцяло обездвижена дясна част на тялото жената полага грижи 5 месеца за градината.
„Завърнах се и видях, че сестра ми е отгледала гигантски тикви. Някои от тях са почти 40 килограма“, споделя възхитена сестрата на главната ни героиня.
„Имах семена от сорта „бял кабак“, донесени от с. Малки воден, където живях преди много години. Смятах ги за изсъхнали, а те родиха тикви гиганти, които сестра ми отгледа“ допълва Живка. Грижата за тежките тикви в двора на жените се оказали нищожни пред опасенията им дали недоброжелатели не биха ги откраднали, тъй като се виждали през оградата на двора им.
Заради големите листа и плодове, които се набивали на очи отдалеч, дворът на двете жени е бил посещаван от доста съседи. Това било сензация за хората, а за домакините – голяма радост. Те подарили някои от тиквите на съседите.
Пред обектива на Сакарнюз попаднаха тези гиганти, които не искаха да отидат на пазара, обясняват двете сестри.

Героинята на нашата история Славка е завършила хдожествената академия в столицата, където получава още четири специалности- гримьор, маникюрист, козметик и перукерство. С това заслужава и работата си в киноцентър „Бояна“, където подготвя  стайлинга на известни български актьори и актриси от „Козият рог“, „Време разделно“, „Всичко е любов“, „Йо-хо-хо“, „Златен век“, „Зарево над Драва” и много други. Инсултът, който е засегнал дясната част от тялото на жената, е най-голямата й мъка. Тя си пожелава единствено здраве и сила от Бога, да продължи живота си.   

 

Милена Митева
От Милена Митева октомври 12, 2016 10:15 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 273 789 преглеждания