Инструктори и треньори свериха уменията си по кудо

Милена Митева
От Милена Митева февруари 9, 2020 06:19

Инструктори и треньори  свериха уменията си по кудо

Българските инструктори по кудо свериха своите уменията с най-добрите представители на този спорт на световно ниво. Това стана на учебно – тренировъчен лагер и семинар за тре-ньори и състезатели в столицата, с участието на Шихан Игор Самохин 6 дан. Той се състоя в рамките на 1 и 2 февруари в Национална спортна академия – София, където се преподава специалността треньор по кудо.
На занятията бяха показани елементи от спортно-състезателна подготовка, която ще е полезна за състезателите от България. Гост-инструкторът Шихан Игор Самохин проведе полезен и за развитието на треньорския състав семинар. Акцентът бе върху методиката на преподаване на кудо и съдийската практика.
Този спорт обединява техниката на бокс, карате, джудо, технически е труден, тъй като изисква да се изградят умения от отделните видове спортове и да се съчетаят в една методика. Това означава спортистът да е във върхова физическа форма. Това, което е главното за да разбере този японския боен спорт, е етиката.
Кудото вече се разпространи по света в над 60 държави. Той е динамичен и атрактивен и има все повече привърженици. В България се развива от 15 години и има над 15 клуба в страната.

Шихан Игор Самохин е директор към Световната кудо федерация и председател на украинската. Той идва за втори път по покана на Сенсей Господин Бабамов, браншеф за България (представител на световната кудо федерация за България).
Гостът е с 30-годишна практика в бойния спорт, като състезател и ръководител и треньор на федерацията, подготвял е много състезатели на най-високо ниво и медалисти от световни първенства, управлявал е организация с 10 000 члена.
Следващата идея на домакините е Шихан Самохин да бъде техен гост през лятото.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 9, 2020 06:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама