Инициатива „Подкрепа за всички“

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 25, 2013 09:40

Инициатива „Подкрепа за всички“

Акценти

  • ПП ГЕРБ Харманли организира благотворителна кампания „Подкрепа за всеки”. 50 жители от града и 30 от с. Болярски извор получиха топъл обяд, а някои и дърва за огрев. Това са хора в неравностойно положение – самотно живеещи възрастни, сираци, социално слаби семейства, инвалиди. Целта на инициативата бе да се осигури топлина и надежда за тези хора.

Свързани публикации

Антон Костадинов от Фейсбук
Здравейте! Разказът ми няма да е дълъг, нито очудващ за повечето хора. Не целя нищо лошо, дори в коментарите ми да усетите нещо подобно. Не търся и виновни. Само задавам въпроси.
Казусът е следният – на Коледа станах свидетел на разтърсваща случка. До старата църква в Харманли живее една жена – майка ми я нарече Надето. Тази жена има проблеми. Какви са те няма значение, а и няма смисъл да се обсъжда. Тя е в ужасно положение – живее сама в мизерия, останала сама след смъртта на майка си. Порутена къщурка без врата я дели от външния свят. Въпреки своите психически и физически недъзи, които я поставят в неравностойно положение, тя работи и изкарва, може би достатъчно да се прехранва (поне се надяваме да е така, или по-скоро удобно се самозаблуждавам…)
Когато срещнах Надето, тя беше в шок… По несвързаните й думи разбрахме, че няколко ромчета са я били и са й взели печката и чувала с дървата. В къщурката й няма и ток. Няма и никой друг. Надето през сълзи поиска да извикаме полиция, като повтаряше като дете, че ще й върнат печката и полицаите ще „ги съдят, за да не правят повече така и да й върнат печката“… Полицията дойде. Униформените се държаха много добре, благодариха ни и ни пожелаха всичко най-добро. Още тогава за всички беше ясно какво ще се случи. Нямаше смисъл от идването им даже. Печка Надето нямаше да види. Как ще оцелее през кучите студове – никой не може да каже. Колко пъти още ще влизат в дома й и ще я бият – няма и да разберем…
Не знам дали случката беше истина или плод на въображението на жената. Факт е обаче нейното положение и безпощадната й лична действителност.
Задавам си следните въпроси – Какво направи полицията, като видя положението на тази жена? Уведомили ли са орган, който наблюдва хора като Надето? Има ли изобщо механизъм, чрез който да се помага на такива хора? Какво може/трябва да направи общината и нейните подчинени й органи? Не може да помагаме на хората (визирам сирийските бежанци), когато нашите братя и сестри са в бедстващо положение, бежанци в собствената си държава!
В заключение искам да ви кажа следното – следващия път, като си стоите на топло у дома и сте сити и доволни, помислете за Надето. Само за минута.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 25, 2013 09:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама