Има пренареждане в листата за съветници в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2019 15:38

Има пренареждане в  листата за съветници в Тополовград

Преференциите са използвани сериозно при гласуването на листите за общински съветници, което доведе до пренареждане на кандидатите за съветници в някои от тях. Най-значимото е в листата на ГЕРБ, където последният в първоначалното й подреждане Атанас Анастасов, получавайки 228 преференции, излиза на второ място след водача Васил Сяров, като измества Борис Борисов на четвърта позиция.
Третото си място запазва Светла Михайлова, а пета и последна от избраните представители на тази партия остава Катя Господинова.
Размествания има и в листата на “Възраждане”. Там с най много предпочитания изобщо от всички кандидати от всички листи за общински съветници е Коста Ташев Стойчев – 666, но така или иначе той е водач на листата и си остава такъв и без преференциите. Тук втори в листата излиза Банко Димитров Банков със 195 преференции, който при регистрирането на листата бе на 13-то място в нея, но стигайки до второто, измести всички останали с едно място назад. Така осемте съветници на „Възраждане“ освен горните двама са: Силвия Георгиева, Пламен Минчев, Петър Янчев, Добромира Николова, Красимир Вълков и Митко Батчев.
В останалите две листи на БСП и БДЦ няма размествания. Там съветници са за БСП – Янко Илиев и Кера Спирова, а за БДЦ – Наско Стоянов и Тодор Коджаманов. Това разпределение обаче може да претърпи изменение след оспореното в ЯАС от БСП разпределение на квотите. От лявата партия претендират, че са ощетени и смятат, че имат право на още едно съветническо място. Делото вече мина на 4 ноември и се очаква решението на Административния съд в Ямбол и евентуално обжалване във ВАС – София, след което ще стане ясно окончателното разпределение.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2019 15:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.