Има пренареждане в листата за съветници в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2019 15:38

Има пренареждане в  листата за съветници в Тополовград

Преференциите са използвани сериозно при гласуването на листите за общински съветници, което доведе до пренареждане на кандидатите за съветници в някои от тях. Най-значимото е в листата на ГЕРБ, където последният в първоначалното й подреждане Атанас Анастасов, получавайки 228 преференции, излиза на второ място след водача Васил Сяров, като измества Борис Борисов на четвърта позиция.
Третото си място запазва Светла Михайлова, а пета и последна от избраните представители на тази партия остава Катя Господинова.
Размествания има и в листата на “Възраждане”. Там с най много предпочитания изобщо от всички кандидати от всички листи за общински съветници е Коста Ташев Стойчев – 666, но така или иначе той е водач на листата и си остава такъв и без преференциите. Тук втори в листата излиза Банко Димитров Банков със 195 преференции, който при регистрирането на листата бе на 13-то място в нея, но стигайки до второто, измести всички останали с едно място назад. Така осемте съветници на „Възраждане“ освен горните двама са: Силвия Георгиева, Пламен Минчев, Петър Янчев, Добромира Николова, Красимир Вълков и Митко Батчев.
В останалите две листи на БСП и БДЦ няма размествания. Там съветници са за БСП – Янко Илиев и Кера Спирова, а за БДЦ – Наско Стоянов и Тодор Коджаманов. Това разпределение обаче може да претърпи изменение след оспореното в ЯАС от БСП разпределение на квотите. От лявата партия претендират, че са ощетени и смятат, че имат право на още едно съветническо място. Делото вече мина на 4 ноември и се очаква решението на Административния съд в Ямбол и евентуално обжалване във ВАС – София, след което ще стане ясно окончателното разпределение.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2019 15:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама