Има ли воля за запазване на болницата в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 24, 2007 03:27

Има ли воля за запазване на болницата в Тополовград

Доста неприятни сцени и остри думи съпътстваха разглеждането на доклада на временната комисия към ОбС за състоянието на  болницата в Тополовград и внасянето на предложения за подобряване на управлението
Стигна се до остри размени на реплики между отделните общински съветници, обвинения в стремеж към лични изгоди и т.н. Съветникът Мирослав Тумбалов и председателят на ОбС – Марин Инджов, грубо се нахвърлиха върху колежката си – д-р Пенка Янева. Първият я обвини, че ежемесечно носела по 500 лв. загуби на болницата, тъй като нямала специалност за заеманата длъжност и трябвало да се плаща и на друг лекар.
Господин Инджов пък директно заяви, че д-р Янева искала да стане управител на дружеството (ЕМБАЛ) и затова ровела срещу сегашната управителка. Освен това председателят я обвини, че тя създава напрежението и „твори“ интриги в болницата. Инджов се нахвърли индиректно и срещу бившия управител на болницата – д-р Карамитрев, когото обвини за сегашното дередже на здравното заведение.
Дълбоко засегнатата и обидена д-р Янева напусна заседанието на ОбС. (Интервю с нея четете в следващ брой.)
Една част от общинските съветници поискаха да се запознаят с анкетата, проведени от комисията в болницата. Тя им бе представена от Инджов (председател на ОбС), което още повече разбуни духовете, а една част от съветниците – Сакарски, Семерджиев и др., поискаха веднага да се гласува освобождаването на д-р Петрова, настоящата управителка. Г-н Инджов обаче заяви, че според него тази анкета няма стойност, тъй като от почерците си личало, че 45 пълни анкетни листа са били писани от 4 човека. Освен това, той заяви, че ОбС вече няма капацитета да реши този въпрос.
След още размени на реплики, прекъсвания и почивки общинските съветници взеха няколко решения във връзка с доклада на комисията. Първото гласи: Одобрява се докладът на временната комисия за разглеждане на състоянието. Другите решения могат да се обобщят така: Задължена бе управителката на МБАЛ-а в срок до 31 август да приведе реда, трудовата дисциплина, както и да вземе някои други мерки и ако не ти изпълни да се пристъпи към нейното освобождаване от длъжността и назначаване на мястото временно изпълняващ.
По отношение на „Златно зърно“ ООД бе задължен кметът на общината да предизвика общо събрание на съдружниците, на което да поиска назначаването на контрольор от общината, а управителят на дружеството да представи оздравителна програма до 31 август.
За вестник „Сакар“ бе даден срок на управителката също до 31 август да изчисти проблемите и възстанови редовното излизане на вестника.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 24, 2007 03:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама