Илия Сивков заминава за четвърти път на Балканските игри

Милена Митева
От Милена Митева юни 15, 2018 22:14

Илия Сивков заминава за  четвърти път на Балканските игри

Илия Сивков се класира за участие в Балканските игри в Бурса, Турция (22, 23, 24 юни).
Това стана, след като спортистът покри норматива от 7 метра на Десетия турнир за юноши и девойки под 20 години „Цветанка Христова“.
Там Сивков записа резултат от 7,07 метра в дисциплината скок на дължина.
„За наш късмет по време на състезанието се изсипа проливен дъжд, но въпреки това, Илия се пребори с лошото време и конкуренцията, като се класира с първи резултат“, сподели треньорът му Димитър Карамфилов.

5 от най-добрите атлети представиха СКЛА “Хеброс“ на Държавен шампионат за деца под 14 г. в София. Той се проведе на 9 юни, събота, на стадион „Васил Левски“. Симона Георгиева направи отлично представяне. След като от 158 деца в цялото състезание тя е на 15-то място в общото класиране, а за възрастта си е първа. Постигна лични резултати на всички дисциплини, в които участва – 60 метра, скок дължина, 60 метра с препятствия и 600 метра. Стела Гешева се класира на 17-то място. И тя направи свои лични резултати на 600 метра гладко бягане и 60 метра с препятствия. Ирен Саръбоюкова е с личен рекорд на скок височина – 142 см. Станислав Колев е най-добре представилият се състезател от момчетата. Той бе на 20-то място от 90 участници и завърши с 184 точки в общото класиране.
Даниел Живков е на 32-ро място в крайно класиране от 90 участници. Той стана и 1-ви на скок височина с 150 см личен резултат. Класиралите се до 20-то място добиват право да участват в международната верига от състезания А1 Атлетик.

Милена Митева
От Милена Митева юни 15, 2018 22:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама