Илия Сивков заминава за четвърти път на Балканските игри

Милена Митева
От Милена Митева юни 15, 2018 22:14

Илия Сивков заминава за  четвърти път на Балканските игри

Илия Сивков се класира за участие в Балканските игри в Бурса, Турция (22, 23, 24 юни).
Това стана, след като спортистът покри норматива от 7 метра на Десетия турнир за юноши и девойки под 20 години „Цветанка Христова“.
Там Сивков записа резултат от 7,07 метра в дисциплината скок на дължина.
„За наш късмет по време на състезанието се изсипа проливен дъжд, но въпреки това, Илия се пребори с лошото време и конкуренцията, като се класира с първи резултат“, сподели треньорът му Димитър Карамфилов.

5 от най-добрите атлети представиха СКЛА “Хеброс“ на Държавен шампионат за деца под 14 г. в София. Той се проведе на 9 юни, събота, на стадион „Васил Левски“. Симона Георгиева направи отлично представяне. След като от 158 деца в цялото състезание тя е на 15-то място в общото класиране, а за възрастта си е първа. Постигна лични резултати на всички дисциплини, в които участва – 60 метра, скок дължина, 60 метра с препятствия и 600 метра. Стела Гешева се класира на 17-то място. И тя направи свои лични резултати на 600 метра гладко бягане и 60 метра с препятствия. Ирен Саръбоюкова е с личен рекорд на скок височина – 142 см. Станислав Колев е най-добре представилият се състезател от момчетата. Той бе на 20-то място от 90 участници и завърши с 184 точки в общото класиране.
Даниел Живков е на 32-ро място в крайно класиране от 90 участници. Той стана и 1-ви на скок височина с 150 см личен резултат. Класиралите се до 20-то място добиват право да участват в международната верига от състезания А1 Атлетик.

Милена Митева
От Милена Митева юни 15, 2018 22:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.