Идеи за развитието на града предложиха деца на кмет

Милена Митева
От Милена Митева октомври 19, 2020 09:53

Идеи за развитието на града предложиха деца на кмет

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“ # 39/923, година XVII, 16 - 22 октомври 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Деца от Харманли споделиха с кмета Мария Киркова кои са най-съкровените им мечти, свързани с техния град, ако те заемат този ръководен пост. Малчуганите изпратиха посланията си до градоначалника дни преди Деня на българската община – 12 октомври.
В записките си децата влязоха в ролята на кметове, с които представиха по-ярко идеята си за визията и развитието на Града на Белоногата.
Павел, който е на 11 години, споделя, че иска здраве и чиста България. Четвъртокласникът Дейвид Николов иска всички детски градини и училища в града да бъдат уютни.
Моника мечтае да направи жителите на града щастливи като създаде зоологическа градина с много животни.
Желанието на Даниел е да направи фирма за автомобили на ток. И още за града той иска да има закрит басейн.
Ивайла е писала, че ако бъде кмет, ще озелени природата, тъй като пожарите от лятото изпепелиха растенията. Освен това иска да изгради приют за бездомни животни и много велоалеи.
Росен Виделов ще по издигането на спорта в Харманли, а за здравето ще настоява да се носят маски, когато децата са болни.
Ани Маринова желае в нейния град да има огромен аквариум с различни риби. В нейните идеи е предвиден салон за кучета.
Георги желае да стане кмет на града, за да осигури повече работни места. Той ще направи лятно кино в града, както и фабрика за рециклиране на боклуци.
Марая Христова иска да направи детски площадки във всички квартали, за да могат децата да си играят на воля. Тя споделя, че ще научи всички граждани да спазват законите в България.
Рая от четвърти клас смята, ако стане кмет, градът ще се превърне в едно по-добро място за живеене. Освен това, ще се бори за равенство и справедливост към всички хора.
Алина от втори клас мечтае да бъде кмет, за да направи всички къщи красиви и да изчисти целия град.
Криси от четвърти клас желае в Харманли да има много цветя.
Любомир Иванов споделя, че градът има нужда от по-големи катерушки за децата и че планува да направи закрит плувен басейн.
Виктория Вангелова казва, че ще обнови центъра и ще нареди да бъдат поставени повече чешми в града и повече пейки на стадиона.
Преслава Казакова би построила голям парк, а Поля Павлова – болница и атракции за децата.
Четвъртокласничката Таня мечтае за амфитеатри.
Третокласничката Мелиса ще направи детски кътове и ще дава храна на старите хора. Джансел би направила рециклирането истина и посадила повече дървета.
Митак споделя, че ще направи много паркове и дървета и ще отвор книжарница с много книги.
Дида от четвърти клас ще постави контейнери за различни видове отпадъци, а мечтата на Теменужка е в града да има ледена пързалка.
Иван от трети клас пък иска в града да има лунапарк. Юсра от трети клас ще направя басейни по селата.
Като любителка на изкуството, Стефка ще разкрие куклен театър.
Фатме иска всички да са здрави и всеки ден да бъдат на училище.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 19, 2020 09:53
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Dimitar Pertov октомври 19, 20:16

    Децата имат много идеи и искат много земни неща,но гербавата управа на Общината е неадекватна, както в цялата страна, и мисли единствено за собствения си джоб!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.