Хванаха контрабандисти с натъпкани цигари в гумите на колите им

Сакар нюз
От Сакар нюз май 13, 2015 15:54

Хванаха контрабандисти с натъпкани цигари в гумите на колите им

Акценти

  • През последните 10 дни митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 300 000 къса цигари без бандерол
  • Съставени 42 акта за установяване на митнически нарушения.

Свързани публикации

Митничарите на Капитан Андреево са открили 1160 кутии /23 200 къса/ цигари без акцизен бандерол в ходовите гуми на два автомобила. Те са били разкрити при проверка от мобилни групи към ЦМУ и служители на Митница Свиленград на два леки автомобила Опел „Астра“ и Опел „Вектра“ с пловдивска регистрация, влизащи в България от Турция, се казва в техния бюлетин.

Те пристигнали по едно и също време на пункта и по метода „анализ на риска“ са били отклонени за щателна митническа проверка, при която след демонтажа на четирите движещи се гуми на единия автомобил се установило, че в тях има общо 600 кутии цигари ММ , всички без акцизен бандерол, собственост на двамата пътници и шофьора. От движещите гуми на другия автомобил, в който пътували двама мъже, са извадени общо 560 кутии безакцизни цигари.

Тютюневите изделия са иззети, а на нарушителите, български граждани, са съставени актове.

Според митническите служители, освен че нанася щети на бюджета и легалните търговци, подобен способ за контрабанда крие и съществен риск за изправността на автомобила и безопасността на останалите участници в движението, се казва в тяхното съобщение. От справката им става ясно, че през последните 10 дни митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 300 000 къса цигари без бандерол, като по-голяма част от тях са иззети от 149 преминаващи пътници, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос. Над 100 000 къса са разкрити и задържани при щателни митнически проверки по метода „анализ на риска“. За тях са съставени 42 акта за установяване на митнически нарушения.

Снимки: Митници

1431513173

Сакар нюз
От Сакар нюз май 13, 2015 15:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.