Хванаха контрабандисти с натъпкани цигари в гумите на колите им

Сакар нюз
От Сакар нюз май 13, 2015 15:54

Хванаха контрабандисти с натъпкани цигари в гумите на колите им

Акценти

  • През последните 10 дни митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 300 000 къса цигари без бандерол
  • Съставени 42 акта за установяване на митнически нарушения.

Свързани публикации

Митничарите на Капитан Андреево са открили 1160 кутии /23 200 къса/ цигари без акцизен бандерол в ходовите гуми на два автомобила. Те са били разкрити при проверка от мобилни групи към ЦМУ и служители на Митница Свиленград на два леки автомобила Опел „Астра“ и Опел „Вектра“ с пловдивска регистрация, влизащи в България от Турция, се казва в техния бюлетин.

Те пристигнали по едно и също време на пункта и по метода „анализ на риска“ са били отклонени за щателна митническа проверка, при която след демонтажа на четирите движещи се гуми на единия автомобил се установило, че в тях има общо 600 кутии цигари ММ , всички без акцизен бандерол, собственост на двамата пътници и шофьора. От движещите гуми на другия автомобил, в който пътували двама мъже, са извадени общо 560 кутии безакцизни цигари.

Тютюневите изделия са иззети, а на нарушителите, български граждани, са съставени актове.

Според митническите служители, освен че нанася щети на бюджета и легалните търговци, подобен способ за контрабанда крие и съществен риск за изправността на автомобила и безопасността на останалите участници в движението, се казва в тяхното съобщение. От справката им става ясно, че през последните 10 дни митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 300 000 къса цигари без бандерол, като по-голяма част от тях са иззети от 149 преминаващи пътници, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос. Над 100 000 къса са разкрити и задържани при щателни митнически проверки по метода „анализ на риска“. За тях са съставени 42 акта за установяване на митнически нарушения.

Снимки: Митници

1431513173

Сакар нюз
От Сакар нюз май 13, 2015 15:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.