Хухла настоява разорението на тракийските българи да влезе в учебниците

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 3, 2020 10:14

Хухла настоява разорението на тракийските българи да влезе в учебниците

Акценти

  • Регионален вестник, # 37/921 година XVII, 2-8 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

На 3 октомври в 17:00 часа село Хухла /Ивайловградско/ чрез литературно четене, ще се преклони пред паметта на избитите тракийци през кървавата 1913 година.
„Жива е раната в душите ни още, времето минава, но мислите ни се връщат към трагиката на тази нечовешка история“, споделя писателят Иван Бунков. „Търсим виновните, те се оказват все повече и повече, а невинният си остава само един – изстрадалият български народ.“
Паметта на убитите 42-ма хухленци и на всички загинали тракийци ще дойдат да почетат освен местните хора и поети, писатели, историци, журналисти от цялата страна. В обръщение към Народното събрание те ще настояват Разорението на тракийските българи да се изучава в училище наред с другите национални трагедии.
Рециталът ще бъде воден от Бойко Ламбовски, лауреат на „Мистериите на Хухла“, на Лобното място. В него ще звучат стихове и на другите лауреати на „Мистериите“.
Програма на Поклонението на 3 октомври в с. Хухла:
В 10:00 часа пред паметната плоча ще бъде отслужена панихида в памет на убитите
Следобед от 16:00 часа, пред обновената читалищна сграда на селото ще се проведе разговор с учени и писатели за новите им изследвания за трагичната 1913 година.
Литературното четене е от 17:00 часа на Лобното място.
Всички събития от Поклонението ще бъдат на открито, като се спазва социална дистанция заради епидемичната обстановка, свързана с коронавируса.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 3, 2020 10:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 267 924 преглеждания