Художничката Валентина Петрова блесна в „Сребърна светлина“

Милена Митева
От Милена Митева ноември 18, 2019 08:19

Художничката Валентина Петрова блесна в  „Сребърна светлина“

Художничката Валентина Петрова от Харманли представи своето творчество под мотото „Сребърна светлина“. Това е втората изложба за период от 4 години, разгърната в Културия център на Харманли на този творец. За да видят над стоте изложени експозиции, в петък, 8 ноември, в залата за експозиции се събраха почитатели на нейното изкуство.
Честта да представи автора бе на Вихра Григорова, уредник на пловдивска градска художествена галерия, оторизирана от Министерството на културата, за да дава оценка на произведения на изкуството.
„Тук ще видите събрано всичко онова, което тази твърде разностранна личност е“, сподели госпожа Григорова. „Ще видите необичайни и пленителни произведения и всичко това е заради тези ярки, абсолютно чисти точно ,както децата ги виждат. Въпреки че Валентина е зряла жена, тя има и още един дар – да гледа на света с големите си, широко отворени, наивни и невинни очи на дете“, допълни специалистът, уверявайки присъстващите, че за своите 43 години стаж в художествен музей и обиколките си из цяла Европа и извън нея е впечатлена от видяното.
„Искам да ви кажа онова банално като термин благодаря, вярвайте ми! Благодаря за оценката, която ми давате! Благодаря за това, че всички сте дошли току-що излезли от работа. Благодаря ви за всичко и искрено се надявам да ви доставя удоволствие“, каза пред публиката си госпожа Петрова, която от няколко години се е установила в село Лешниково, където създава шедьоври.
В края на събитието художничката получи покана за следваща изложба от името на екипа в Културен център в лицето на Тамер Халил: „Първата изложба на това място бе преди 4 години по това време, надяваме се следващата да бъде много по-скоро. Още по-различна, още по-мощна!“, на което художничката отговори, че е почти готова.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 18, 2019 08:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 910 554 преглеждания