Фолклорен събор замени традиционния панаир в село Поляново

Милена Митева
От Милена Митева юли 31, 2018 16:40

Фолклорен събор замени традиционния панаир в село Поляново

Първото издание на фолклорен събор „Свети пророк Илия“ в село Поляново замени традиционния панаир.
Той се състоя в събота,21 юли и в него се изявиха над 200 народни изпълнители от различни населени места. Събитието бе открито от Антония Генева, председател на местното читалище „Светлина 2010“.
Първи на сцената се изявиха домакините, които показаха на публиката сценка, пресъздаваща бита на хората от селото. Тази импровизирана постановка бе по идея на Недка Колева, член на настоятелството. Танцовият клуб към читалището – ТК „Светлина“, представи микс от танци.
Първи от гостите на сцената се развихриха самодейците от село Върбово. Групата за автентичен фолклор (ГАФ) „Горски славей“, с ръководител Сийка Христова направиха празника по-весел с изпълнението на три песни.
Сцената даде място за изява и на самодейци от село Бисер, Черепово, Гълъбово, Узунджово, Браница, Горски извор и Доситеево. Гордост за последното село бе най-малката участничка – 5-годишната Йехая Димитрова, която се изяви индивидуално. Гости от Харманли на събитието бяха пенсионерски клубове I и III и ФТФ „Белоногата“, „Хорищенци“, които закриха проявата.
„Искаме този събор да стане традиция“, сподели председателят на читалището. „Ако за напред има такъв събор, ще си е посветен на пророка Свети Илия и ще се отбелязва около празника“, бяха още думите й, зарадвали местни и гости на село Поляново.
На събитието официални гости бяха областният управител Станислав Дечев и кметът на община Харманли – Мария Киркова.

Милена Митева
От Милена Митева юли 31, 2018 16:40
Напиши коментар

1 Коментар

  1. ПЕТЪР ИВАНОВ август 1, 21:24

    ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 471 251 преглеждания