Баща използва детето си за пренасяне на недекларирани пари

Сакар нюз
От Сакар нюз август 23, 2017 23:54

Баща използва детето си за пренасяне на недекларирани пари

Акценти

  • На нарушителя Х.С. е съставен акт по Валутния закон, тъй като не е декларирал пренесените от малолетния му син през границата пари, подлежащи на деклариране.

Свързани публикации

За недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро, задържани от митничари със съдействието на Гранична полиция на ГКПП – Капитан Андреево, съобщават от Агенция „Митници“. Това е станало при щателна митническа проверка на лек автомобил.
На 18 август, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигнал лек автомобил управляван от мъж, с инициали Х.С. на 51 години, който пътувал с жена си и сина си и още двама пътници, всички български граждани. Те заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. При последвалата щателна проверка митническите служители открили парите в чанта, която била преметната през врата на малолетния син на водача на автомобила. Пред митническите служители и в личните си обяснения бащата заявил, че парите са негови.

Недекларираните евро и долари, с левова равностойност  57 127.65 лева са е иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата, се казва в съобщението на митницата.

През февруари митничари откриха недекларирана валута около кръста на жена.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз август 23, 2017 23:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.