Мажоретен състав от Симеоновград замина за европейско в Унгария

Сакар нюз
От Сакар нюз август 24, 2016 23:15

Мажоретен състав от Симеоновград замина за европейско в Унгария

Акценти

  • На европейското първенство ще се състезават с 41 състава от 11 държави

Свързани публикации

Днес децата от мажоретен състав към НУ”Отец Паисий” – Симеоновград заминаха за участие в Европейски мажоретен шампионат. Той ще се проведе от 25 – 28 август в град Шиофок, Унгария.

За изявата директорът училището – Светлана Стоева сподели: „За нас това е първо участие на такъв форум. Мажоретният ни състав е участвал на международни състезания, но само на територията на България. Квотите за участие момичетата спечелиха през 2015 год. на ХІІІ Международен мажоретен фестивал „Златен помпон“ – Добрич – Албена. Имаме квота за категорията Шоу мажоретки и индивидуална квота в категорията Соло помпони за Венелина Шишманова. Самото участие на европейско първенство за нас е огромен успех. Всички, които гледат мажоретките и им се радват по различни участия, едва ли си дават сметка, че това всъщност не е спортен клуб. Мажоретният състав е извънкласна дейност към НУ”Отец Паисий” – Симеоновград и заниманията им са основно през учебната година. Когато имаме участие като това, което е в края на лятото, те тренират цяло лято, отказват се от ваканцията си. Благодарна съм на ръководителката им, която е и хореограф – Гергана Димитрова и на помощничката и Тянка Шишманова, които пък ползват редовния си платен годишен отпуск, но също са всеки ден в училище. Това е огромен труд и за децата и за ръководителите, защото се налага да поддържаме високо ниво на подготовка, да покриваме изискванията по правилника на IAM / International Asociation of Majorett-sport/, а не може да се получи натрупване на умения, просто защото децата порастват и отиват в друго училище. При нас са до 4 клас. На европейското първенство ще се състезават с 41 състава от 11 държави! Въпреки това съм сигурна, че ще представят града и училището ни достойно!”

Симеоновградските мажоретки ще се състезават с тениски с българския трикольор, името на България и на Симеоновград.

По време на посещението си в Симеоновград премиерът Бойко Борисов обеща да отдели 5 000 лв. От партийната субсидия. Евродепутатката Ева Паунова осигури екипите на момичетата.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 24, 2016 23:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама