Мажоретен състав от Симеоновград замина за европейско в Унгария

Сакар нюз
От Сакар нюз август 24, 2016 23:15

Мажоретен състав от Симеоновград замина за европейско в Унгария

Днес децата от мажоретен състав към НУ”Отец Паисий” – Симеоновград заминаха за участие в Европейски мажоретен шампионат. Той ще се проведе от 25 – 28 август в град Шиофок, Унгария.

За изявата директорът училището – Светлана Стоева сподели: „За нас това е първо участие на такъв форум. Мажоретният ни състав е участвал на международни състезания, но само на територията на България. Квотите за участие момичетата спечелиха през 2015 год. на ХІІІ Международен мажоретен фестивал „Златен помпон“ – Добрич – Албена. Имаме квота за категорията Шоу мажоретки и индивидуална квота в категорията Соло помпони за Венелина Шишманова. Самото участие на европейско първенство за нас е огромен успех. Всички, които гледат мажоретките и им се радват по различни участия, едва ли си дават сметка, че това всъщност не е спортен клуб. Мажоретният състав е извънкласна дейност към НУ”Отец Паисий” – Симеоновград и заниманията им са основно през учебната година. Когато имаме участие като това, което е в края на лятото, те тренират цяло лято, отказват се от ваканцията си. Благодарна съм на ръководителката им, която е и хореограф – Гергана Димитрова и на помощничката и Тянка Шишманова, които пък ползват редовния си платен годишен отпуск, но също са всеки ден в училище. Това е огромен труд и за децата и за ръководителите, защото се налага да поддържаме високо ниво на подготовка, да покриваме изискванията по правилника на IAM / International Asociation of Majorett-sport/, а не може да се получи натрупване на умения, просто защото децата порастват и отиват в друго училище. При нас са до 4 клас. На европейското първенство ще се състезават с 41 състава от 11 държави! Въпреки това съм сигурна, че ще представят града и училището ни достойно!”

Симеоновградските мажоретки ще се състезават с тениски с българския трикольор, името на България и на Симеоновград.

По време на посещението си в Симеоновград премиерът Бойко Борисов обеща да отдели 5 000 лв. От партийната субсидия. Евродепутатката Ева Паунова осигури екипите на момичетата.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 24, 2016 23:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.