Храмовете в Свиленград ще работят по график за Великден

Милена Митева
От Милена Митева април 18, 2020 00:32

Храмовете в Свиленград  ще работят по график  за Великден

На Разпети петък църквите в Свиленград ще са отворени по график.
„Миряните ще могат да ги посещават от 08:00 до 20:00 часа, с прекъсване за дезинфекция в часовете от 12:00 до 13:00 часа и от 16.00 до 17.00 часа. В събота църквите ще бъдат отворени от 23:30 часа до 00:30 часа. Няма да се допускат лица без защитна маска.
Ще се изисква спазването на задължителната физическа дистанция от поне 1.5 метра“, гласи съобщение в страницата на Общината.
От там информират своите жители за необходимостта от строго спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространение на коронавирус инфекцията по време на Великденските празници.
Настоятелно се препоръчва хората да честват светлия празник, оставайки в домовете си. Така те ще проявят отговорност към здравето и живота на себе си, своите близки и цялото общество. Социалната и физическа изолация за момента остава най-важният фактор в борбата с новото заболяване, парализирало живота и икономиката в световен мащаб. До откриването на лечение или ваксина дистанцията и изолацията могат да спасят стотици човешки животи.
В Харманли храмовете ще бъдат дезинфекцирани рано сутрин и ще работя през целия ден.

Съгласно Заповед РД-01-197/11.04. 2020г. на Министъра на здравеопазването всички лица, които се намират в закрити или на открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата / кърпа, шал и др./

Милена Митева
От Милена Митева април 18, 2020 00:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.