Хороскопът – вашият космически дизайн

Радка Димитрова
От Радка Димитрова септември 12, 2016 15:01

Хороскопът – вашият  космически дизайн

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 16/ 9-15 септември 2016 година

Свързани публикации

Представете си, че трябва да построите сграда. Кое е първото нещо, което ви е необходимо? Проект, план, чертеж. А сега, че сте моден дизайнер. Модел, скица, кройка на облеклото. Или пък домакиня, която ще създава кулинарен шедьовър. Рецепта с точни съставки и начин на приготвяне. Колкото и разнопосочни да са примерите към тях ще добавим и още един хороскопът – картата на разположението на небесните тела в часа на раждането на даден човек /и не само-може да е на събитие, мероприятие и т.н./.

Той е изображение,
графика, схема на
пресечната точка между небето и земята.

Тъй като древните са считали, че идеалната геометрична фигура е кръгът, то той има тази форма. В него е запечатан уникалният космически миг на Вашето раждане. Представете си го като стоп-кадър на Вселената в минутата и дори секундата на Вашата поява. И тъй като небесната картина е динамична, всичко в нея се движи и вибрира, излъчва определени енергии /от планетите/ в този момент един вид тя се излива и задава като софтуер определени характеристики и позиции на индивида. Така както пръстовите отпечатъци са абсолютно уникални, по същия начин всеки хороскоп е неповторим и единствен. В астрологията се счита че няма повторение на моментите, условията, събитията. Да, има цикличност, но нищо не се повтаря. Други наименования за хороскоп са натална карта, радикс. До преди няколко десетки години хороскопите са се чертаели на ръка от астролозите. Днес благодарение на технологиите тази функция е иззета от компютърни програми.
Както всяка структура така и хороскопът има своите базисни точки и елементи. Това са 4 ъгъла, домовете, планетите и връзката /аспектите/ между тях. Ще започнем с първите две, а по-нататък ще наслагваме картината. На фигурата виждате универсална астрологична карта. Тя има четири основни точки. Главна буква И означава посока изток, нарича се Асцендент и се заема от един от 12 зодиакални знака, който изгрява в момента на раждане. Тъй като кръгът се състои от 360 градуса, в рамките на едно денонощие всички знаци /всеки един от 30 градуса/ преминават през Асцендента.

Като на всеки 4 минути се сменя градусът.

Например днес в 10.15 часа Асцендентът е 1 градус Лъв, след 2 часа ще е точно 1 градус Дева и т.н. Оттук следва и важността на точния час на раждане, тъй като той задава цялата конструкция на картата. Точно на 180 градуса е З-запад, нарича се Десцендент. Това е оста на осъзнаването и взаимоотношенията, Аз, личността срещу Ние, другите. По вертикалната ос в ниското имаме посока север-С, нарича се Имум Цели, срещу нея посока Юг-Ю, най-високата точка – Медиум цели. Това е оста на усъвършенстването, откъде идваме и към какво се стремим. Ясно забележима е връзката на 4 кардинални точки с посоките на света, които откриваме – в компаса, който ни служи за ориентация. Ето защо можем да направим сравнението, че хороскопът е нашия компас, който ни предпазва от грешната посока и е средството, което ще ни упътва как да стигнем дотам закъдето сме тръгнали.
Самият кръг е разделен на 12 части, номерирани от ляво на дясно, по посока обратна на часовниковата стрелка. Наричат се домове. Първите 6 дома са под хоризонта /невидими/, а вторите 6 над хоризонта /видими/. Виждате техните наименования и съответстващите им астрологични символи.

Всеки един от домовете се отнася до област от нашия живот.

Обединени те са разказ, история за него, един вид животоописание. Началото на 1 дом е Асцендента – определя характера, външния вид, донякъде съдбата. Интересно е, че другите хора винаги ни възприемат през призмата на нашия Асцендент, както външния вид, така и линията ни на поведение. Това обяснява донякъде такива ситуации, като – мълчаливи Близнаци, сериозни Водолеи или дипломатични Овни-зодията се пречупва през знака на Асцендента. 2 дом са нашите лични ресурси и притежания – здраве, таланти, финансови средства, собственост и ценности. Следва 3 дом, който описва най-близко ни обкръжение-братя или сестри, съученици, съседи, както и нашия ум, комуникативност, интелект, начално образование, превозните ни средства и близките /в страната/ пътувания. 4 дом са нашите корени, семейство, жилището, майката и детството. 5 дом – децата, любовните връзки, развлеченията, хазарта, радостта от живота, любовта която даваме. 6 дом определя вида работа, здраве, ежедневие, домашни любимци, диети. До тук домовете описват личността. Следващите 6-изявата й в обществото. По 7 дом съдим за брака, партньорствата, съдружниците, договорите. 8 дом е дома на раждането, тайните и страховете, окултизма, данъците, застраховките, завещанията. 9 дом се свързва с вида висше образование, пътувания в чужбина, религия, вяра, право, издателска дейност. Най-издигнатият 10 дом отговаря за кариерата и призванието, социалното и обществено положение, амбициите, описва бащата. В 11 дом са приятелите, надеждите, проектите, идеалите, любовта, която получаваме. И последният 12 дом е кармата, болниците, сънищата, психичните способности, емиграцията. 12-те дома покриват всички сфери от земния живот, до най-дребния детайл, събитие или особеност. Какъв ще бъде той определят знаците в началото на всеки един от тях, планетите разположени в дома и как са свързани помежду си чрез аспектите. В астрологията има принцип – не може да се случи дадено събитие в живота на човека, ако не е заложено в хороскопа.
Един от често задаваните въпроси е всичко ли е предначертано? Не.

Има събития, които трябва да се случат,
други са следствие от
свободния избор.

Има хора, които притежават по-висок процент да избират, докато други трябва да приемат и се съобразяват.
Днес всеки един човек има големи възможности самия той да направлява съдбата си. Тогава когато работи съзнателно и отработва определени качества в своя характер той заобикаля, надскача или един видоизменя събитието. Осъзнавал е, полагал е усилия, увеличил е един вид положителния си заряд и така намалява, минимизира, дори неутрализира отрицателния. Айнщайн е казал: “Нито един проблем не може да бъде решен със същото ниво на съзнание, с което е бил създаден.

Всеки човек има
определена житейска тема,

която е акцентирана в хороскопа, партитура, която трябва да се изпее. За едни това е семейството, за други кариерата, за трети децата и творчеството, за четвърти духовното усъвършенстване и т.н. Може да са акцентирани и повече от една, но така или иначе винаги има превес в дадени области. Когато придобие яснота по този въпрос той може да канализира енергията си и съответно да постигне успех и вътрешно удовлетворение. Всеки един от нас носи предназначение и мисия, умения и таланти, с които да е полезен както на обществото, така и на самия себе си. Изкуствената промяна или опита да не бъдем себе си, да говорим не това, което мислим, а наизустени или чужди мисли, да правим не това, от което имаме потребност, ни „отслабва“ и отдалечава от истинската ни същност, която е съвършена. Когато човек изявява себе си, той е центриран и изпълнен с енергия.
Септември месец е наситен с астрологични събития. Внимание заслужава преминаването на планетата Юпитер – Големия благодетел във Везни /09.09.2016 г. – 10.10.2017 г./ Тя ще повлияе положително на обществените отношения – чрез преговори в дух на сътрудничество, изглаждане на различията и разбирателство. Тази тенденция ще е характерна и за личните взаимоотношения –

хората ще са по-склонни да се договарят, да
изоставят конфликтите.

Добър период ще е и за въздушните знаци Близнаци и Водолей, но най-щастливи ще бъдат зодия Везни и тези с Асцендент Везни. Всяка планета има свой собствен цикъл на въртене около Земята – период от време, през което прави една обиколка. На Юпитер е 12 години, т.е. това благополучие се случва веднъж на 12 години /за всеки едни от знаците, но по различно време/. Ето защо представителите на зодия Везни могат уверено да предприемат нови инициативи, да очакват реализация на плановете си, подобрения и разширение. Каквото и да започнат сега ще е увенчано с успех, защото имат зелена светлина от Вселената.
Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова септември 12, 2016 15:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама