Хората свикнаха с извънредното положение

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 27, 2020 00:06

Хората свикнаха с  извънредното положение

След като в края на миналата и в началото на тази седмица имаше струпване на хора пред хранителните магазини, аптеките и банкоматите, сега нещата се поуспокоиха. Не само че няма струпване, но няма и хора из града, не работят кафенета, заведения и всичко за което е разпоредено във връзка с извънредното положение в страната.
В сградата на ОбА не се допускат външни лица, с хора работят само информационния център и “Местните данъци и такси”.
Мерки са взети и на други обществени места и институции. Затворени са училища и детски градини. Има притеснение в хората, но няма паника. Така е и в селата от общината.
От тополовградската администрация казват, че снабдяването с хранителни и други продукти от първа необходимост е нормално. В аптеките положението с някои дезинфектанти и маските за лице е същото, както в цялата страна. В тях и магазините хората влизат по един, като изчакват спокойно реда си отвън. Засега не е известно болни от Ковид- 19 да са открити в общината, има поставени под домашна карантина за 14-дневен срок, предимно завърнали се от чужбина.
Хората привикнаха на живота при извънредно положение.
Кметът на общината Божин Божинов и кризисният щаб издават съответните разпореждания и заповеди, свързани с актуалната ситуация.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 27, 2020 00:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама