Хората се страхуват за бъдещето на парка в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева октомври 10, 2014 10:49

Хората се страхуват за бъдещето на парка в Харманли

Акценти

 • Освобождаването на обекта от концесионера е наложително по закон
 • Процедурата, която тепърва ще протича, е избиране на нов концесионер или наемател, който да предложи приемливи за община Харманли условия
 • Тромавата процедура, от минимум 6 месеца, не гарантира появата на нов кандидат-концесионер

Свързани публикации

Жителите на Харманли се страхуват за бъдещето на любимото си място за разходка – Градската градина. Причината за това е изтичането на срока на концесията с общината. Харманлийци не искат да се разделят с управителя Живко Йосифов – човекът, който направи толкова много, за да облагороди това място, а не знаят и как да му помогнат.
В началото на следващата седмица той трябва да напусне обекта, който през последните 9 години се превърна в негов дом, работа и много повече.

Освобождаването на обекта от концесионера е наложително по закон. Досегашният се отказва и не иска да поднови договора, въпреки че има това право. Процедурата, която тепърва ще протича, е избиране на нов концесионер или наемател, който да предложи приемливи за община Харманли условия.
Тромавата процедура, от минимум 6 месеца, не гарантира появата на нов кандидат-концесионер. Такъв може и да не се яви, а до тогава остава да виси въпросът: какво ще се случи с любимото място на харманлийци?
Предстоящото напускане на Живко показва, че законите в България са безкомпромисни, дори тогава, когато нещо е полезно за хората.

Посетителите на парка подкрепят идея за оставането на единствения досега човек, който е допринесъл за обновяването и обогатяването на изоставения преди девет години общински пущинак, като го превърна в райски кът.
Преди няколко дена в социалната мрежа Фейсбук Живко Йосифов сподели официално на всички приятели, че: „Хубавите неща имат край“. Настроенията на хората се смениха и започнаха бурни коментари по темата. Наложи се „чичо Живко“ – любимият приятел на децата, да обясни и на най-малките – малчуганите, какво е значението на българската поговорка, която цитира в своя пост. Той получи първото си запитване от Гошко, който недоумяваше за смисъла и дори след обяснението пак попита: „И кога ще се върнете пак?“
Стотици са децата, които задават въпроси: „Кога ще се возим на влака?“, „Защо ги няма животните?“

В четвъртък малчугани от ОДЗ „Детски свят“ – Харманли се събраха около басейна. Поводът за това бе тъгата им от напускането на Живко. Събрали се на любимото си място, те рисуваха картини, които той получи като подарък. За да достави за пореден път удоволствие на своите приятели, той ги повози на детското влакче за последно. Децата приключиха проект на детската градина „Обичам природата и аз участвам“ дни по-рано, защото в последния ден на проекта стопанинът на градина по закон трябва да е вън от обекта.

DSC_0001 DSC_0005 DSC_0006 DSC_0013 DSC_0024

Милена Митева
От Милена Митева октомври 10, 2014 10:49
Напиши коментар

5 коментара

 1. Gogo октомври 10, 20:37

  Da jivee komunizma !!!

  Отговори на този коментар
  • Венцислав октомври 12, 03:29

   Комунизма е престъпление !
   Осъден е от Съв. на Европа , приравнен е със фашизма ! Фашистите и комунистите са антихристи.
   Те мразят Бога, а искат живи хора да бъдат богове.
   Лисков управлява този град и нищо не е направил за Харманли ! Порутената сграда (Тютюневия монопол) си има собственик , но той не го търси , защото не иска. Лисков живее в 1964 г.

   Хонконг не искат комунизъм !
   Не може да забраняваш да хората да ходят на църква, да взривяваш църкви, джамии , синагоги и пр. храмове, да въвеждаш колективизъм , да отричаш частната собственос , да „изравняваш“ селото и града ?) , хората да нямат право на собствено мнение, лагери, забрана на западни музикални станции…
   70 години комунисти управляват България –
   ГЕРБ са най-големите комунисти – символа на тяхната партия са ПЕТОЛЪЧКИ !!!!

   Нужно е да се въведе безпартиен режим като 19 Май 1934 г. ! Например в парламента на Абхазия всички депутати са мажоритарни !

   И защо трябва да си давам и-мейла ?!

   Отговори на този коментар
 2. edin grajdanin октомври 10, 13:57

  Едва ли.та новия дет го гласят е силно негов човек

  Отговори на този коментар
 3. Просто питащ октомври 10, 12:49

  А защо досегашния концесионер не иска да продължи концесията? Дали кмета ще има смелостта да си признае!?

  Отговори на този коментар
 4. vanq ivanova октомври 10, 12:29

  То вече се знае кой ще я „стопаниса“ за съжалении.Всичко винаги е нагласено предварително в държавицата ни

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.