Хората с увреждания в Тополовград честваха три празника

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 12, 2019 15:17

Хората с увреждания в Тополовград честваха три празника

Няколко повода събраха на 9 декември членовете на общинската организация на инвалидите в Тополовград. Те отбелязаха Международния ден на хората с увреждания, годишнина от откриването на Дневния център за хора с увреждания и 30-годишнината от създаване на Съюз на инвалидите в България.
„Международният ден на хората с увреждания се отбелязва, за да напомни на човечеството, че има едни по-специални хора в живота ни, които се нуждаят от вниманието на обществото, от загриженост и помощ, за да живеят достойно своя живот“, каза заместник – кметът Антоанета Палазова, която бе гост на хората от общинската организация на инвалидите. „Общинското ръководство осъзнава своята отговорност и ще продължава да работи, за да помага на инвалидите в трудното им ежедневие“, каза тя.
Поздрав с няколко народни танца отправиха към присъстващите младите им приятели от СУ „Д-р Петър Берон“, десетокласнички от класа на Димитрина Илиева. От миналата година учениците работят по проект за хора с увреждания. Те са запознати с работата на организацията и са помогнали за издирването на деца с проблеми. Председателят на дружеството Милушка Павлова благодари на момичетата за приятелството, за работата, която вършат отговорно, пожела им все такова милосърдие и доброта.
В Общинската организация на инвалидите членуват 59 души от града и селища на Общината.

Източник: Община Тополовград

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 12, 2019 15:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама