Хора в неравностойно положение се събраха на отчет

Милена Митева
От Милена Митева май 23, 2019 14:23

Хора в неравностойно положение се събраха на отчет

Временно изпълняващият длъжността директор на “Социално подпомагане” в Харманли Невен Димитрова присъства на годишното отчетно-изборно събрание на местния съюз на слепите. Тя отговаряше на въпроси свързани с подпомагането на хората в неравностойно положение.
Срещата се състоя в сряда, 22 май, в клуба на пети квартал. На това събрание бе отчетена дейността на съюза за период от 26 март 2018 г. до сега.
Калинка Стайкова съобщи на членовете състава на Управителния съвет. Председателското място се заема от нея, а членове са: Маргарита Якалиева, Латка Димова, Марийка Чакърова и Трендафил Чатъров.
„При изпълнението на поставените пред нас задачи винаги сме се стремели да се съобразяваме с желанията и нуждата на съответните членове“, бяха думите й.
Госпожа Стайкова разясни, че на 26 март миналата година на отчетно събрание е информирала, че членовете са били 140, приети са били 10, починали 11, а 1 е преминал в друга организация.
По протокол към датата на провеждане става ясно, че организацията е от 138 члена, от които мъже -82, жени – 56. Със загуба на работоспособност от 90 до 100% са 96 от ченовете, а 42 със загубена работоспособност от 71 до 90%.
Членовете имат и групови отговорници, с които да бъдат по-пълноценни.
Някои от тях са били през април в Истанбул, където са посетили забележителности. През юли миналата година са посетили Велинград, а по случай Международния ден на белия бастун са организирали екскурзия до Дамасцена. Това са само една част от разнообразията на хората в неравностойно положение. За финал УС покани всички членове да се включат активно в организираните мероприятия за разнообразяване на ежедневието.
Преди сърбането да бъде открито присъстващите бяха поздравени с няколко изпълнения от самодейци от първи квартал.

Милена Митева
От Милена Митева май 23, 2019 14:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.