Хора от Радовец, Филипово и Присадец: “Път няма, останало е само трасето”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 1, 2017 18:27

Хора от Радовец, Филипово и Присадец: “Път няма, останало е само трасето”

По настояване на жители на селата Радовец, Филипово и Присадец и по инициатива на кмета на Радовец Христина Маврева, която е кмет и на трите села, бе предизвикана комисия от ОбА – Тополовград, която да оцени състоянието на пътя между тези села и да вземе мерки за неговото възстановяване.
От това, което бе асфалтирано от общинската пътна мрежа между трите села, не е останало почти нищо, освен трасето.
До това му състояние се стигна след започване на строителството на оградата по границата с Турция. Пътят е проектиран, строен и поддържан, с идеята по него да се движат леки автомобили, превозни средства с животинска тяга, селскостопанска техника и камиони с общо тегло най-много до 8 – 10 тона.
Откакто започна строителството на оградата по границата на страната ни с Турция, минаваща през землищата на селата Филипово и Присадец и с. Маточина – община Свиленград, асфалтовата настилка по този път от Радовец до Присадец е почти изцяло разрушена, а на места и самата пътна основа. Причината за това е движението на тежкотоварни камиони, с по 50-60 и повече тона и тежка строителна техника и материали.
Кой ще възстанови щетите, кой ще ремонтира пътя и кой ще плати за това, той да стане отново нормален за пътуване? Това питат местните хора. От ОбА – Тополовград, са отправили писмо с Изх. №53-00-293/ от 26.06.2017 г. до фирмата, която работи по изграждането на оградата в този участък „Инфраинспектстрой” АД, с президент Стефан Радев от гр. София.
В него от ОбА призовават изпълнителят да предприеме незабавни мерки в най-кратки срокове да възстанови деформираното пътно легло и разрушената пътна настилка от нейната строителна техника. Освен това те канят господин Радев на работна среща с ръководството на общината, за да се намери решение на проблема, за да се осигури нормално и безопасно преминаване по този път, водещ се като Общински път №НКВ 2194, ІІІ -761. Ако това не стане, от Общината информират, че ще бъдат принудени да търсят съдействие от областния управител и министъра на вътрешните работи.
Засега отговор няма.
Какво ще стане и как ще се развият нещата предстои да видим, но ако пътят остане така и започнат дъждовете на есен, по него на практика местните хора няма да могат да пътуват.
Друга отсечка, между селата Устрем и Радовец, който е част от републиканската пътна мрежа, не е в никак добро състояние. Той е част и от прословутия вече път за Стара Загора, но за всичко това някой друг път.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 1, 2017 18:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 263 713 преглеждания