Хокеисти от Харманли записаха успехи в Пловдив

Милена Митева
От Милена Митева март 17, 2020 20:34

Хокеисти от Харманли записаха успехи в Пловдив

Два клуба по хокей от Града на Белоногата записаха успехи в Пловдив.
От второто издание на Купа „Помнете героите” в чест на Васил Петлешков децата до 12 години и момичета и момчета до 14 години от СКХТ „Вълците“ се класираха в челната тройка.
Деца до 12 години се класираха на първо място. С индивидуална награда за най-добър вратар от състезанието си тръгна Лора Стайкова.
Момичета и момчета до 14 години станаха трети. Като най – добър защитник се записа Александър Тодоров.
Другият клуб по хокей на трева „Хеброс“ взе участие на този турнир с четири различни възрастови групи – 12, 14, 16, 18-годишни. През първия ден състезателите до 12 години мериха сили с 8 отбора и се класираха на 4-то място.
Хокеистите във възрастова група мериха сили със 6 клуба и се класираха втори, като загубиха финала от местния отбор на Пловдив – „Петър Берон“. Състезателите се представиха добре, а капитанът на отбора при 14 г. Петър Гочев бе награден с приза за голмайстор с 13 попадения. С добра игра се представи и Мирослав Илиев.
През втория ден се проведоха срещите в по-големите възрасти. От петте отбора при юношите до 16 години „Хеброс“ завоюва бронзов медал.
При юношите до 18 години тимът от Харманли се класира на 4-то място. Всички тези резултати ще бъдат достатъчни хокеистите да се класират във възрастовата си група за Държавните финали през следващите две седмици.
Треньорите на тима Иван Кузманов и Васил Овчаров споделиха, че възпитаниците им се подготвят за състезанията благодарение тренировките във физкултурния салон и спортната площадка на училище училище “Иван Вазов“ – Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева март 17, 2020 20:34
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Христо Гочев март 19, 09:40

    Във връзка с последното изречение , искам да почертая , че , не ,,благодарение “ , а въпреки неподходящите условия за провеждане на тренировки ! Децата тренират хокей на ТРЕВА на асфалта в двора на училището ! Настилката няма нищо общо с тази , на която се провеждат състезанията ! Спонсора харчи куп средства за момчетата , които могат да се представят далеч по – блестящо , ако само има подходящ терен където да тренират ! Харманли е град със сериозни традиции в този спорт , трябва дс му се обърне повече внимание !!!!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.