Хокеисти от Харманли записаха успехи в Пловдив

Милена Митева
От Милена Митева март 17, 2020 20:34

Хокеисти от Харманли записаха успехи в Пловдив

Два клуба по хокей от Града на Белоногата записаха успехи в Пловдив.
От второто издание на Купа „Помнете героите” в чест на Васил Петлешков децата до 12 години и момичета и момчета до 14 години от СКХТ „Вълците“ се класираха в челната тройка.
Деца до 12 години се класираха на първо място. С индивидуална награда за най-добър вратар от състезанието си тръгна Лора Стайкова.
Момичета и момчета до 14 години станаха трети. Като най – добър защитник се записа Александър Тодоров.
Другият клуб по хокей на трева „Хеброс“ взе участие на този турнир с четири различни възрастови групи – 12, 14, 16, 18-годишни. През първия ден състезателите до 12 години мериха сили с 8 отбора и се класираха на 4-то място.
Хокеистите във възрастова група мериха сили със 6 клуба и се класираха втори, като загубиха финала от местния отбор на Пловдив – „Петър Берон“. Състезателите се представиха добре, а капитанът на отбора при 14 г. Петър Гочев бе награден с приза за голмайстор с 13 попадения. С добра игра се представи и Мирослав Илиев.
През втория ден се проведоха срещите в по-големите възрасти. От петте отбора при юношите до 16 години „Хеброс“ завоюва бронзов медал.
При юношите до 18 години тимът от Харманли се класира на 4-то място. Всички тези резултати ще бъдат достатъчни хокеистите да се класират във възрастовата си група за Държавните финали през следващите две седмици.
Треньорите на тима Иван Кузманов и Васил Овчаров споделиха, че възпитаниците им се подготвят за състезанията благодарение тренировките във физкултурния салон и спортната площадка на училище училище “Иван Вазов“ – Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева март 17, 2020 20:34
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Христо Гочев март 19, 09:40

    Във връзка с последното изречение , искам да почертая , че , не ,,благодарение “ , а въпреки неподходящите условия за провеждане на тренировки ! Децата тренират хокей на ТРЕВА на асфалта в двора на училището ! Настилката няма нищо общо с тази , на която се провеждат състезанията ! Спонсора харчи куп средства за момчетата , които могат да се представят далеч по – блестящо , ако само има подходящ терен където да тренират ! Харманли е град със сериозни традиции в този спорт , трябва дс му се обърне повече внимание !!!!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 905 467 преглеждания