Хиляди кутии цигари и готварска печка задържаха митничари

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 10, 2015 17:41

Хиляди кутии цигари и готварска печка задържаха митничари

Акценти

  • Контрабандните стоки са намерени в два автобуса
  • Те са били укрити в специални кухини

Свързани публикации

Митническите служители на Капитан Андреево са открили 1150 кутии /23 000 къса/ контрабандни цигари във фабрични кухини на два автобуса. За това съобщават от техния пресцентър.

Единият от тях, с турска регистрация пътуващ по редовната линия от Турция през България за Румъния пристигал късно през нощта, а шофьорът и всички пътници заявили, че не носят нищо за деклариране. Въпреки това автобусът е бил селектиран за щателна митническа проверка, при която дежурните служители открили в тавана, над задните седалки 700 кутии /14 000 къса/ цигари с марката „Karelia ome“ без акцизен бандерол. Установено е, че цигарите са собственост на двама пътници, турски граждани.

В същия автобус е пътувал и румънски гражданин. В личния му багаж са открити 80 кутии /1600 къса/ контрабандни цигари.

Малко преди това при проверка на друг автобус, с българска регистрация, влизащ в страната от Турция са открити, във фабрични кухини, между седалките, 300 кутии /6000 къса/  цигари с марката „MM slims“ без акцизен бандерол, собственост на един от пътниците, български гражданин. В личния багаж на друга пътничка от автобуса, също българска гражданка, са открити 70 кутии /1400 къса/ нелегални цигари.

Цигарите са иззети. На петимата пътници от двата автобуса са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

Общо 5120  кутии /102 400 къса/ контрабандни цигари, укрити във фабричните кухини на автобуси и на леки автомобили, в стекове от сокове и бисквити, в новозакупена готварска печка, откриха и задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево от нощната смяна, се казва в тяхното съобщение.

От друго става ясно, че лек автомобил, „тапциран“ с контрабандни цигари, са задържали на българо-гръцкия ГКПП „Капитан Петко войвода“ служители от мобилни митнически групи към Централно митническо управление,, съобщиха от Митница – Свиленград. Цигарите са открити във влизащ в страната от Гърция лек автомобил Опел „Астра“ с турска регистрация, управляван от мъж с българско гражданство, който пътувал със своя позната. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в естествените кухини на колата, както и в личния багаж на шофьора, са открити 678 кутии цигари, всички без акцизен бандерол. От личните обяснения на мъжа става ясно, че е закупил безакцизните цигари от Турция, но е избрал обиколен маршрут с надеждата, че няма да бъдат открити от митническите служители при проверка.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 10, 2015 17:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.