Хиляда знаменца с националния трибагреник раздадоха в Тополовград на 22 септември

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 23, 2017 07:12

Хиляда знаменца с националния трибагреник раздадоха в Тополовград на 22 септември

Акценти

  • Независимостта на България е обявена на 22 септември преди 109 години

Свързани публикации

Нетрадиционно, необичайно и вълнуващо започна празникът за Деня на Независимостта на България.
Момичета, облечени в народни носии от танцовия състав към читалището „Луди млади”, раздадоха на жители и гости на града в този ден, 1 000 малки знаменца с националните цветове, осигурени от кмета на общината – Божин Божинов. Това създаде приповдигната и изпълнена с национална гордост обстановка.
Преди да започне тържеството, което по традиция бе на площад „Освобождение”, околното пространство бе озвучено от патриотични, възрожденски и други подходящи за случая песни и маршове. Докато пространството на площада лека-полека се запълваше с хора, пред сградата на общината се оформяше колона с венци и цветя от представители на много организации, структури, училища, детски градини, политически партии, общинско ръководство и др. След като потегли, колоната застана пред паметника на падналите за свободата и независимостта на България, където официалните лица – председателят на ОбС Васил Сяров, зам.-кметовете на общината Маргарита Георгиева и Наско Стоянов, заедно с всички на площада изслушаха националния химн на страната ни. След това на запис прозвуча Манифеста на цар Фердинанд по случай обявяване на Независимостта.
Рецитал изнесоха младите изпълнители от състава за художествено слово „Сладкодумци” при читалище „Св. Св.Кирил и Методий – 1894” Мария Краева и Иван Янчев. С изпълнението си на Иванвазовото „Аз съм българче” малките рецитаторки Силвия Атанасова и Александра Янчева предизвикаха допълнителните аплодисменти на присъстващите на тържеството. Вълнуващо и силно слово за празника произнесе секретаря на читалището Райна Миланова.
Присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметника, а с едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на всички, дали живота си за Свободата и Независимостта на майка България.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 23, 2017 07:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 668 050 преглеждания