„Хеброс“ е с двама вицешампиони след Национално състезание

Милена Митева
От Милена Митева февруари 11, 2019 09:30

„Хеброс“ е с двама  вицешампиони след  Национално състезание

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #5/134, 8-14 февруари 2018 г.

Свързани публикации

Отборът по лека атлетика на „Хеброс“ е с двама вицешампиони. На националното състезание за мъже, жени деца, момчета и момичета под 16 години. Иванина Иванова и Божидар Саръбоюков се окичиха със сребърни медали.
Божидар Саръбоюков постигна второ място в скока на височина от 29 участници с резултат 165 см. Той завоюва и четвърто място от 34 участници на скок дължина с личен резултат 5,50 метра.
Отлично се представи и Иванина Иванова на скок височина с 155 см /личен резултат/ и 29 учстници. Резултатът й е еднакъв с този на победителката, но е от втори опит, затова харманлйската се класира втора. В тази дисциплина Стела Гешева бе пета със 145 см. Иванина стана девета на скок дължина с 4.75 метра от 34 участнички.
На състезанието добре се представи Стела Гешева, която е с година по-малка от останалите. Тя се записа пета на скок височина с 145 см и осма на скок дължина 4,75 метра.
При жените дебют за тима от Харманли направи Желка Петрова. Тя зае седмо място с 10,65 метра в дисциплината тласкане на гюлле. Момичето се съревновава със седемнадесет участнички. През лятото най-новата спортистка в клуба ще вземе участие в тласкане на гюлле, хвърляте на диск и мятане на чук.
Треньорът на тима от Града на Белоногата сподели, че очакват с нетърпение откриването на новата зала и реновирания стадион, за да могат пълноценно да се подготвят всички състезатели, а резултатите им да бъдат завидни.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 11, 2019 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.