„Хеброс“ е с двама вицешампиони след Национално състезание

Милена Митева
От Милена Митева февруари 11, 2019 09:30

„Хеброс“ е с двама  вицешампиони след  Национално състезание

Отборът по лека атлетика на „Хеброс“ е с двама вицешампиони. На националното състезание за мъже, жени деца, момчета и момичета под 16 години. Иванина Иванова и Божидар Саръбоюков се окичиха със сребърни медали.
Божидар Саръбоюков постигна второ място в скока на височина от 29 участници с резултат 165 см. Той завоюва и четвърто място от 34 участници на скок дължина с личен резултат 5,50 метра.
Отлично се представи и Иванина Иванова на скок височина с 155 см /личен резултат/ и 29 учстници. Резултатът й е еднакъв с този на победителката, но е от втори опит, затова харманлйската се класира втора. В тази дисциплина Стела Гешева бе пета със 145 см. Иванина стана девета на скок дължина с 4.75 метра от 34 участнички.
На състезанието добре се представи Стела Гешева, която е с година по-малка от останалите. Тя се записа пета на скок височина с 145 см и осма на скок дължина 4,75 метра.
При жените дебют за тима от Харманли направи Желка Петрова. Тя зае седмо място с 10,65 метра в дисциплината тласкане на гюлле. Момичето се съревновава със седемнадесет участнички. През лятото най-новата спортистка в клуба ще вземе участие в тласкане на гюлле, хвърляте на диск и мятане на чук.
Треньорът на тима от Града на Белоногата сподели, че очакват с нетърпение откриването на новата зала и реновирания стадион, за да могат пълноценно да се подготвят всички състезатели, а резултатите им да бъдат завидни.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 11, 2019 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама