Харманлийските лекоатлети – с отлични впечатления от Световното

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2007 21:31

Харманлийските лекоатлети – с отлични впечатления от Световното

Акценти

  • Всички от нашата делегация са били с еднакви екипи, съчетали цветовете от българския трибагреник - бяло зелено, червено. О

Свързани публикации

С много емоционален заряд, приятни запознанства и сувенири се завърнаха момичетата от харманлийския отбор по лека атлетика от Световните ученически игри, провели се от 22-27 юни във френския град Бордо.
Всички от нашата делегация са били с еднакви екипи, съчетали цветовете от българския трибагреник – бяло зелено, червено. Освен със знамето, което областният управител им подари, групата е носела на всякъде със себе си и други български флагове. Всички участници са доволни от организацията на игрите. Състезанията се провели на два стадиона, с огромни съоръжения и модерна техника.
За храната момичетата казват, че била особена, с преобладаващо участие на рибата, но пък гладни не са останали, защото си купували сандвичи.
На „Вечерта на нациите“ българите заредили масата си не само с диплянки, представящи страната ни, но и екзотични за другите нации храни – бял и черен тахан, пчелен мед, естествено родно, харманлийско производство, и бутилки вино „Тера Тангра“ на винарна „Зайчев и син“. На масата е имало и и икони и дискове с презентации, изработени от ученици и учители на ОУ „Иван Вазов“, представящи града на Белоногата и спортната дейност на училището. Казанлъчани пък се представили с мускалчета с розово масло, с което са прочути.
Експонатите от българската маса предизвикали интерес сред делегациите от другите нации. И тъй като думата тахан е била трудна за превод, а и лъжици не е имало, интересуващите се са опитвали екзотичната храна направо с пръст от буркана. Храните се харесали най-много на нигерийците и китайците. Словаците пък взели виното, а презентациите за Харманли и училището заминали за Нигерия.
Китайците харесали не само българската храна. Те се сприятелили с нашите момичета и непрекъснато движели с тях.
В Харманли пък дойдоха много проспекти с рекламни материали за различни страни, сувенири, между които китайски пискюл, подкова за късмет от Естония.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2007 21:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.