Харманлийските лекоатлети – с отлични впечатления от Световното

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2007 21:31

Харманлийските лекоатлети – с отлични впечатления от Световното

Акценти

  • Всички от нашата делегация са били с еднакви екипи, съчетали цветовете от българския трибагреник - бяло зелено, червено. О

Свързани публикации

С много емоционален заряд, приятни запознанства и сувенири се завърнаха момичетата от харманлийския отбор по лека атлетика от Световните ученически игри, провели се от 22-27 юни във френския град Бордо.
Всички от нашата делегация са били с еднакви екипи, съчетали цветовете от българския трибагреник – бяло зелено, червено. Освен със знамето, което областният управител им подари, групата е носела на всякъде със себе си и други български флагове. Всички участници са доволни от организацията на игрите. Състезанията се провели на два стадиона, с огромни съоръжения и модерна техника.
За храната момичетата казват, че била особена, с преобладаващо участие на рибата, но пък гладни не са останали, защото си купували сандвичи.
На „Вечерта на нациите“ българите заредили масата си не само с диплянки, представящи страната ни, но и екзотични за другите нации храни – бял и черен тахан, пчелен мед, естествено родно, харманлийско производство, и бутилки вино „Тера Тангра“ на винарна „Зайчев и син“. На масата е имало и и икони и дискове с презентации, изработени от ученици и учители на ОУ „Иван Вазов“, представящи града на Белоногата и спортната дейност на училището. Казанлъчани пък се представили с мускалчета с розово масло, с което са прочути.
Експонатите от българската маса предизвикали интерес сред делегациите от другите нации. И тъй като думата тахан е била трудна за превод, а и лъжици не е имало, интересуващите се са опитвали екзотичната храна направо с пръст от буркана. Храните се харесали най-много на нигерийците и китайците. Словаците пък взели виното, а презентациите за Харманли и училището заминали за Нигерия.
Китайците харесали не само българската храна. Те се сприятелили с нашите момичета и непрекъснато движели с тях.
В Харманли пък дойдоха много проспекти с рекламни материали за различни страни, сувенири, между които китайски пискюл, подкова за късмет от Естония.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2007 21:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама