Харманлийски полицаи – най-неподкупните

Сакар нюз
От Сакар нюз март 27, 2018 10:23

Харманлийски полицаи – най-неподкупните

Харманлийските полицаи се оказаха най-неподкупните, след като в рамките на 2 месеца на три пъти отказаха да вземат подкуп. Последният случай е на 17 март, когато 22-годишен харманлиец е задържан при опит да ги подкупи.
Според информация от полицията, младежът с леката си кола „Фолксваген“ на кръстовището между улиците „Н. Рилски“ и „Люле Бургас“ е бил спрян за проверка от полицаите Митко Станков и Николай Кирев. Те установили, че е без обезопасителен колан. При поискване на документите за проверка, младият водач поставил в тях банкнота от 20 лева, а последствията от това му действие ще се решава в съда.
При другия случай на 19 март около 14:30 часа камион „Волво“ е бил засечен от двама криминалисти на улица “Македония” да се движи в лентата за насрещно движение.
В съобщението от полицията се казва, че полицаите Димитър Христозов и Петър Христов предприели действия по спиране на неправилно движещото се МПС. След проверка на документите на водача било разпоредено да остане на място до пристигането на екип на „Пътна полиция“, за да му направи акт. Тогава шофьорът подал банкнота от 20 евро, за да осуети проверката, е тълкуването на полицаите. Служителите не взели парите и веднага уведомили разследващ полицай при РУ на МВР-Харманли.
На Али Чой бил съставен акт за установяване на административно нарушение по чл.6, т.1, пр.3 от Закона за движение по пътищата. Освен това той бе задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои дело по бързата процедура.
В началото на февруари съдът осъди рушветчията Юсуф Т. на година и 6 месеца условна присъда. 59-годишния турски и холандски гражданин бе признат за виновен за това, че предложил 9.78 лева (5€) подкуп на полицая М.С., за да не му са състави фиш за допуснато от него нарушение – обвиняемият шофирал автомобила без включени фарове.
Шофьорът предал документите, като поставил в паспорта банкнота от 5 евро, а заради това си действие трябва да е внимателен с българските полицаи поне 3 години, колкото е срокът на условното му наказание.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 27, 2018 10:23
Напиши коментар

3 коментара

 1. сс март 29, 03:23

  ако им бяха дали по 200 $ дали щяха да ги върнат

  Отговори на този коментар
 2. Hahahaha март 27, 13:57

  5 € 😂😂😂😂😂😂😂

  Отговори на този коментар
 3. Пешо март 27, 13:25

  Истински герои ! Да бъдат наградени или обявени за ,, достойните българи ,,

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.