Харманли празнува своя ден с Графа

Милена Митева
От Милена Митева май 3, 2019 11:50

Харманли празнува своя ден с Графа

Харманлийци пяха вечните хитове на Графа заедно с него на 2 май. Това стана на площад „Възраждане“, когато се състоя концертът, организиран от Община Харманли за Празника на града.
Събитието започна в 19:00 часа, когато рок група Grand Illusion подгря очакваната звезда с авторски парчета и известни рок хитове.
Качвайки се на сцената, Владимир Ампов – Графа, Борислав Бояджиев – Борче и Венци Трифонов бяха посрещнати с много радост.
Христо, един от харманлийските феновете на поп изпълнителя, представил Харманли във формата „България търси талант“, се опита да направи танцово шоу на едно от парчетата, но намеренията му бяха грубо прекъснати от общинската охрана. Танците на момчето допаднаха на звездата, който го помоли да се върне отново, за да бъде в синхрон с изпълненията му. Импровизираната програма бе аплодирана бурно от публиката.
В края на концерта зрителите се насладиха на заря, а още час след това любимците на публиката се снимаха с тях и раздаваха автографи.
Три изложби бяха открити за празника на града. Двете от тях бяха дело на Исторически музей – Харманли. Едната бе на тема „Традиционното народно облекло в Харманли и региона“, а другата „Археологическото наследство на община Харманли“. В Културен център гостува и най-голямата изложба, посетила някога града. Тя бе на Симеон Тодев, който е председател на дружеството на хасковските художници. Тодев представи 72 творби в “Посоки – преди и сега”. Експонатите са от различни периоди от творческия му път.
На 19 април в НЧ “Дружба 1870” Асен Блатечки, Калин Врачански, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Мира Добрева и Ирена Тодорова зарадва ха харманлийската публика. Комедийната постановка на Театрална формация „Мелпомена“ – „Когато котката я няма“ развесели, публиката в петъчния ден.

За пореден път общината ще бъде домакин на Държавното първенство по корабомоделен спорт „Харманли 2019“. Състезанието ще бъде открито на 3 май от 13:00 часа на язовир „Кюмурлука“, а награждаването на победителите ще бъде на 5 май от 14:00 часа.

На 4 май от 11:00 часа, в отсечката на бул. „България“ /до Динковия магазин ще се състои Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града, с която ще закрият и празничните събития по повод „Деня на Харманли“.

Милена Митева
От Милена Митева май 3, 2019 11:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама