Харманли – отличник за седми път на турнира „Тереза Маринова и приятели“

Милена Митева
От Милена Митева юни 6, 2016 09:54

Харманли – отличник за седми път на турнира  „Тереза Маринова и приятели“

Най-малките лекоатлети на Харманли станаха отличници за седма поредна година на турнира „Тереза Маринова и приятели“ – София. „Децата от нашия град винаги са били с най-много медали на това състезание от неговото основаване. И този път атлетите ни се представиха отлично“, сподели Иван Еджиев – един от треньорите по лека атлетика в града. „Постиженията на децата са повече от добри. Те завоюваха 4 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала“, допълни той.
Йоана Тръндева е с два злати медала. Тя ги спечели в дисциплините 60 метра и хвърляне на малка топка. Момичето бе наградена и като най-добра състезателка от фирма „Спиди“ с чек от 100 лева.
Станислав Колев завоюва златен медал на скок от място. Атлетът постигна и добри резултати в още няколко дисциплини. Взе и сребърен медал на щафета 4 x 50 метра и бронзов на 60 метра.
Божидар Саръбоюков завоюва злато при скок дължина и сребро на щафета. Мелиса Шабан бе на трето място в две дисциплини – 60 метра и скок от място. Мария – Луиза Георгиева и Николай Йорданов получиха сребърен медал на хвърляне на малка топка. Рая Милкова пък стана трета на 60 метра.
Освен 14-те медала децата имат и 9 до 6-то място.
Борислав Колев се класира на второ място на щафета 4 x 50 метра, а Милко Александров-бронзов.
За първи път в историята на турнира имаше и отборно класиране, където харманлийският отбор с убедително представяне бе признат. Наградата на атлетите бе спортни пособия за по-добрата им подготовка. Тази награда децата получиха лично от Тереза Маринова.
На турнира атлетите се срещнаха с още над 750 от цялата страна, където премериха сили с клубовете на известни спортисти.
В момента малките атлетите се готвят за турнира „Децата на София“ през октомври, където също са отличници.

Милена Митева
От Милена Митева юни 6, 2016 09:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама