Харманли – отличник за седми път на турнира „Тереза Маринова и приятели“

Милена Митева
От Милена Митева юни 6, 2016 09:54

Харманли – отличник за седми път на турнира  „Тереза Маринова и приятели“

Най-малките лекоатлети на Харманли станаха отличници за седма поредна година на турнира „Тереза Маринова и приятели“ – София. „Децата от нашия град винаги са били с най-много медали на това състезание от неговото основаване. И този път атлетите ни се представиха отлично“, сподели Иван Еджиев – един от треньорите по лека атлетика в града. „Постиженията на децата са повече от добри. Те завоюваха 4 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала“, допълни той.
Йоана Тръндева е с два злати медала. Тя ги спечели в дисциплините 60 метра и хвърляне на малка топка. Момичето бе наградена и като най-добра състезателка от фирма „Спиди“ с чек от 100 лева.
Станислав Колев завоюва златен медал на скок от място. Атлетът постигна и добри резултати в още няколко дисциплини. Взе и сребърен медал на щафета 4 x 50 метра и бронзов на 60 метра.
Божидар Саръбоюков завоюва злато при скок дължина и сребро на щафета. Мелиса Шабан бе на трето място в две дисциплини – 60 метра и скок от място. Мария – Луиза Георгиева и Николай Йорданов получиха сребърен медал на хвърляне на малка топка. Рая Милкова пък стана трета на 60 метра.
Освен 14-те медала децата имат и 9 до 6-то място.
Борислав Колев се класира на второ място на щафета 4 x 50 метра, а Милко Александров-бронзов.
За първи път в историята на турнира имаше и отборно класиране, където харманлийският отбор с убедително представяне бе признат. Наградата на атлетите бе спортни пособия за по-добрата им подготовка. Тази награда децата получиха лично от Тереза Маринова.
На турнира атлетите се срещнаха с още над 750 от цялата страна, където премериха сили с клубовете на известни спортисти.
В момента малките атлетите се готвят за турнира „Децата на София“ през октомври, където също са отличници.

Милена Митева
От Милена Митева юни 6, 2016 09:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.