Гриша Трифонов грабна литнаградата „Изворът на Белоногата“

Георги Николов
От Георги Николов септември 24, 2007 04:19

Гриша Трифонов грабна литнаградата „Изворът на Белоногата“

Акценти

  • Интернет издание бр .37(240), година V, 21 - 27 септ. 2007 г.

Свързани публикации

Харманлийският поет, бард и издател Гриша Трифонов е новият носител на литературната награда „Изворът на Белоногата“. Това присъди жури от Съюза на българските писатели /СБП/ с председател поетесата Елка Няголова и членове поетесата Надя Попова и поетът Георги Николов. Няголова и Попова, освен че са лауреати на приза, са и членове на УС на СБП, а Николов представлява в журито община Харманли, която по статут осигурява наградата.

Решението за присъждането й на харманлиеца бе взето в понеделник в София, тя ще бъде връчена на лауреата на 28 септември, когато ще бъде кулминацията на празниците „Изворът на Белоногата“, които тази година се провеждат през есента според стария си формат отпреди да бъдат част от Деня на Харманли – 2 май. Другият нов-стар момент ще бъде, че финалните акорди на празника ще прозвучат на автентичното място на „Изворът на Белоногата“ край Харманли. Там ще се състои и литаратурното четене на поети, членове на СБП, предхождащо връчването на наградата. Празниците ще бъдат закрити с драматично -танцовия спектакъл „Вграждане“, пресъздаващ моменти от легендата на Гергана.

Гриша Трифонов е автор на четири стихосбирки и книга с миниатюри. Наскоро излезе и албумът му „Главната улица“, събрал най-доброто от песенното му творчество на бард и организатор на феста „Поки“ в Харманли. Преди него през 2005 г. носител на престижната награда стана поетът Трендафил Василев, който е родом от Момино, Хасковско.

Георги Николов
От Георги Николов септември 24, 2007 04:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама