Гриша Георгиев: „Нека се научим да ценим нещата, които са близо до нас“

Милена Митева
От Милена Митева април 26, 2017 08:30

Гриша Георгиев: „Нека се научим да ценим  нещата, които са близо до нас“

Гриша Георгиев е рок музикант от Харманли. Той се занимава с музика от тридесет години. Свири и пее по кораби. Участва и в предаването на БНТ „Нощни птици“. Георгиев е част и от групата Saint Electrics, която ще свири за Празника на Харманли. 

Представете групата, в чийто състав сте и вие?
Групата се казва Saint Electrics. Състои се от трима човека. Аз свиря на бас китара и съм вокал. На китарата е Мирослав Иванов, познат от групите Сафо, Обичайните заподозрени, Стефан Вълдобрев, Арабел Караян. Свирил е също и с Графа. Барабанистът е Деян Драгиев – Даката. Той е участвал в Panican whyasker, пял е с Рут Колева, Baby face, Ревю.

Как сформирахте групата?
С китариста Мирослав Иванов си бяхме фенове. Говорихме, че искаме да свирим заедно и да запишем някои песни. Първо участвахме в конкурс на Джак Даниелс и там записахме три песни. Той замина за Ирландия и замразихме проекта. После се върна през 2013 г., а аз бях в Лондон. Като се прибрахме поканихме и Даката и така стартирахме.

Кога е създадена вашата банда?
Saint Electrics е създадена от три години. През 2014 дойдохме в Харманли, за да запишем първия албум, който ще излезе тази година. Стилът на групата ни е повлиян от групи като Led Zeppelin, Джими Хенрикс, Red hot chili peppers, групи, които в цял свят са били популярни и все още са номер едно, но в България някак си нещата стоят по друг начин. Това не означава, че се оплакваме. Ние си правим нашите неща и те стигат до хората по един или друг начин. Свирим в стил инди – рок, инди – алтернатив.

Колко концерта имате в историята си?
Ще ми се да кажа 1 000, но не са (смее се). Не свирим чак толкова често. Все още сме ъндърграунд група и такава ще си останем, защото този стил не е много вървежен в България.

Коя изява е най-запомнящата се от всички?
Надявам се да е тази, която ще направим в Харманли, защото това е моя роден град и за мен е много вълнуващо и приятно. Тук сме свирили през 2014 година като записвахме албума и два месеца по-късно се върнахме, за да направим концерт. Той беше в градината и беше страхотно. Надявам се тази година да е пак така.
Концертът, който ще направим тук е обвързан и със заснемането на клип.

Издайте малко повече за това на читателите ни?
Мина ми идеята, че идва Празника на града и можем да направим концерт, който да съчетаем със заснемането на клип. Говорихме с Ротари клуб и Сдружение “Бизнесът за Харманли” да го спонсорират, а ние да направим безплатен концерт за гражданите. Решихме той да е на празника на Харманли. Клипът ще бъде на една песен и това ще е следващият ни сингъл. Той ще бъде заснет в читалището, защото като архитектура е прекрасно и смея да твърдя, че освен театърът „Иван Вазов“ в София, друга сграда не ме е впечатлявала така. За мен това място е много важно, защото аз, от както съм бил на една година съм израснал покрай него и искам да го покажа в такава светлина, в която го виждам аз и мисля, че ще стане много добре.
Имам идея да снимаме и на водопада в местността на Дефилето.

Върху кое парче ще заснемете клип?
Парчето е антиполитическо и се казва Mr. President. Той е на английски и е един прочит през нашата гледна точка, относно как правят нещата политиците и президента. Клипът ще е малко патриотичен и много арт.

Какви са бъдещите ви планове?
Тази година се надявам да излезе албума. После да запишем втори. Да ни канят по фестивали в Европа и България. Да снимаме клипове и да свирим пред повече хора.

Кога ще бъде концерта ви по повод празника на Харманли?
На 1 май от 19:30 часа на открита сцена в Градската градина. Искам да поканя всички хора дори тези, които не слушат такава музика да присъстват на концерта ни в Харманли, да дойдат и да уважат една група, която е на половина харманлийска. Нека да се научим да обръщаме внимание и да ценим неща, които са наши и после да гледаме много, много напред. Да дойдат и да си изкараме една хубава вечер. В концерта ще вземат участие и Йоана Кунева и Тодор Тодоров, както и DJ. Жоро Латев.

Какво ще си пожелаете?
Ще си пожелая живот и здраве. Всички да са живи и здрави. На прага на трета световна война сме, дано да не се случва, за да може да си продължи живота мирно и нормално на тая планета.

Милена Митева
От Милена Митева април 26, 2017 08:30
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Vlado април 28, 21:55

    Who cares G(d)risho? Стойки и чалъми ООД само!!!… И някой друг валутен уев ли беше паунд..айде bye (бягай) у Лондон-а или там няма вече портокали за белене и трябва да белиш нечий банан!!!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.