Граждани негодуват от пътищата и водата

Сакар нюз
От Сакар нюз август 8, 2017 21:01

Граждани негодуват от пътищата и водата

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 31/62 4-10 август 2017

Свързани публикации

Проблеми, свързани с инфраструктурата, сигурността и водоснабдяването бяха сред най-поставяните на срещите на областния и заместник-областните управители с граждани в различните общини. В продължение на седмица Станислав Дечев, Стефка Здравкова и Ангел Божинов имаха приемни в градовете на областта. На повечето места искаха от държавния служител да оправи проблеми на местната власт. След срещите държавните служители информираха кметовете на общините с исканията на хората.
В Харманли граждани поискаха да бъдат премахнати гаражи, поставени върху детски площадки. От години те не се използват от собствениците по предназначение, а са превърнати в складове.
В Любимец не се оплакваха, а благодариха за решението за изграждане на площадки за борба с градушките, за което настояваше техният съграждани, сега депутат Георги Станков.
Заместник-областният д-р Стефка Здравкова се срещна и с жителите на община Тополовград. В този край на областта основен проблем е пътят за Стара Загора през с. Светлина, защото отсечката има нужда от основен ремонт, а финансиране все няма, оплакаха се живеещите в Тополовград.
Хората от Маджарово също поискаха ремонт на пътя Харманли – Маджарово, закърпване на улиците в село Ефрем, разрешаване на проблема с водоснабдяването на селата в общината и справяне с бездомните кучета в Маджарово.

„Водоснабдяването действително е сериозен проблем за селата в общината“, съгласи се кметът инж. Армутлиев и обяви, че предстои подписване на договор по програмата за развитие на селските райони. Пет милиона лева ще бъдат инвестирани за водоснабдяване и по този начин ще се разреши проблемът в почти всички населени места в общината.

При срещите си в Ивайловград хората настояваха продължаване на програмата за саниране в общината, защото при  вече санираните блокове реално се усещат енерго-ефетивните мерки. И в този район също настояват за ремонт на пътната мрежа, защото градът се налага като туристическа дестинация, а идването до някои от местата е доста затруднено от лошата инфраструктура.

Кметствата в община Стамболово да имат свой собствен бюджет и с него сами да правят плащания за най-належащи нужди.  Хората информираха заместник-областния управител за перманентни проблеми с водоснабдяването на селата Голям извор и Поповец, както и за липсата на поливна вода в общинския център. Освен това настояват за ремонт на три пътни отсечки в общината: Поповец – Лясковец, Тънково – Голям извор и Корен – Жълти бряг.

В Симеоновград поискаха да се поставят допълнителни полицейски патрули, особено в ромските махали. Гражданите  настояват за контрол  над каруците, които се движат в града и по селата. Най-често те са без номера, а конете не са чипирани.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 8, 2017 21:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.