Богдана Петрова спечели Grand prix в Молдова

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 30, 2015 12:02

Богдана Петрова спечели Grand prix в Молдова

Акценти

  • Незрящата Богдана Петрова спечели първото издание на шоуто “България търси талант”
  • Родното и село е Хухла, Ивайловградско

Свързани публикации

Най-голямата награда, Grand prix, на международния фестивал „Златната ябълка“ в Молдова, спечели Богдана Петрова. Победителката в първия сезон на „България търси талант“ изпя народната песен „Лале ли си, зюмбюл ли си” и омагьоса и публика, и жури, и изпълнители.

„Много от участниците от други държави дойдоха да ме питат коя е тази песен и мнозина искат да я изпеят. „Лале ли си, зюмбюл ли си” стана истински хит тук“, споделя от Молдова Богдана. Изпълнителката е от Хухла, Ивайловградско

„Златната ябълка“ е интернационален конкурс за млади вокални изпълнители във всички стилове музика. Той събира на едно място таланти от цяла Европа. В тазгодишното 5-то издание имаше певци от Португалия, Турция, Румъния, Русия, Украйна, Грузия и др. Жури са едни от най-елитните музикални преподаватели, продуценти, и мениджъри в Европа, както и звездата на Молдова – певицата Нико.

Богдана участва в две категории – за популярна и за етно музика. Песните, които изпълни са „Всеки от нас“, написана специално за нея от Теди Кацарова, и модерна обработка на познатата на всички ни добруджанска народна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си”.

„Очаквах да получа отличие в някоя от категориите, но неочаквано за мен ме удостоиха с Grand prix за целия конкурс. Това е най-голямата награда на фестивала. Не можех да повярвам, тъй като конкуренцията особено в моята възрастова група, беше много силна“, изненадана е Боги. След конкурса националната телевизия на Молдова снима интервю с нашата победителка.

Богдана е безкрайно благодарна на вокалния педагог Десислава Станкова. След предварителен кастинг тя я избира да представи България на този фестивал. Г-жа Станкова и помага да намери и спонсори за пътуването. Съюзът на слепите в България подкрепя финансово незрящата талантлива певица. „Радвам се, че оправдах силната им вяра в мен и спечелих този европейски форум“, казва Боги.

„Сърдечно благодаря и на телевизия „Планета“, които също повярваха в мен и ми предоставиха модерен и различен аранжимент на „Лале ли си, зюмбюл ли си”. Всички представители от България представиха достойно страната ни и бяха заслужено наградени“, допълва ангелогласното момиче.

Bogdana-2 rand_Prix

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 30, 2015 12:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама