Богдана Петрова спечели Grand prix в Молдова

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 30, 2015 12:02

Богдана Петрова спечели Grand prix в Молдова

Акценти

  • Незрящата Богдана Петрова спечели първото издание на шоуто “България търси талант”
  • Родното и село е Хухла, Ивайловградско

Свързани публикации

Най-голямата награда, Grand prix, на международния фестивал „Златната ябълка“ в Молдова, спечели Богдана Петрова. Победителката в първия сезон на „България търси талант“ изпя народната песен „Лале ли си, зюмбюл ли си” и омагьоса и публика, и жури, и изпълнители.

„Много от участниците от други държави дойдоха да ме питат коя е тази песен и мнозина искат да я изпеят. „Лале ли си, зюмбюл ли си” стана истински хит тук“, споделя от Молдова Богдана. Изпълнителката е от Хухла, Ивайловградско

„Златната ябълка“ е интернационален конкурс за млади вокални изпълнители във всички стилове музика. Той събира на едно място таланти от цяла Европа. В тазгодишното 5-то издание имаше певци от Португалия, Турция, Румъния, Русия, Украйна, Грузия и др. Жури са едни от най-елитните музикални преподаватели, продуценти, и мениджъри в Европа, както и звездата на Молдова – певицата Нико.

Богдана участва в две категории – за популярна и за етно музика. Песните, които изпълни са „Всеки от нас“, написана специално за нея от Теди Кацарова, и модерна обработка на познатата на всички ни добруджанска народна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си”.

„Очаквах да получа отличие в някоя от категориите, но неочаквано за мен ме удостоиха с Grand prix за целия конкурс. Това е най-голямата награда на фестивала. Не можех да повярвам, тъй като конкуренцията особено в моята възрастова група, беше много силна“, изненадана е Боги. След конкурса националната телевизия на Молдова снима интервю с нашата победителка.

Богдана е безкрайно благодарна на вокалния педагог Десислава Станкова. След предварителен кастинг тя я избира да представи България на този фестивал. Г-жа Станкова и помага да намери и спонсори за пътуването. Съюзът на слепите в България подкрепя финансово незрящата талантлива певица. „Радвам се, че оправдах силната им вяра в мен и спечелих този европейски форум“, казва Боги.

„Сърдечно благодаря и на телевизия „Планета“, които също повярваха в мен и ми предоставиха модерен и различен аранжимент на „Лале ли си, зюмбюл ли си”. Всички представители от България представиха достойно страната ни и бяха заслужено наградени“, допълва ангелогласното момиче.

Bogdana-2 rand_Prix

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 30, 2015 12:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.