Графа и известни актьори ще гостуват в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева април 9, 2019 12:22

Графа и известни актьори ще гостуват в Харманли

Акценти

  • На пл. „Възраждане“ в 19:00 часа подгряваща рок група Grand Illusion ще опъва струни преди на сцената да излезе поп певеца Владимир Ампов – Графа

Свързани публикации

Поп певецът Владимир Ампов – Графа и известни български актьори ще гостуват в Харманли. Те ще вземат участие в различни събития организирани от общината по повод празника на града – 2 май.

Тържествената програма ще започне на 11 април с откриването на етнографска изложба в Културен център. Тя ще бъде на тема „Традиционното народно облекло в харманлийско. Експозицията ще е съпроводена с дефиле на автентичните народни носии от района на община Харманли.

Театрална постановка с участието на актьорите Асен Блатечки, Калин Врачански, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Мира Добрева, Ирена Тодорова също ще зарадва харманлийската публика. Комедийната постановка на Театрална формация „Мелпомена“ – „Когато котката я няма“ ще бъде представена на 19 април от 19:00 часа.

За началото на следващата седмица, понеделник, 22 април, е предвидена откриване на втора изложба „Археологията на харманлийския район“. Тя ще бъде поместена в Ритуалната зала на Културен център.

За любителите на изложенията на следващият ден, хасковският творец и председател на художниците от областта – Симеон Тодев ще представи своята живописна изложба на същото място от 17:30 часа.

По повод Празника на града, Община Харманли организира общински турнир по футбол. В сряда на 24 април от 19:00 часа ще се състоят финалните срещи на спортната площадка на ул. „Алеко Константинов“ и ул. „Капитан Петко Войвода“.

Навръх празника – 2 май, от 9:00 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли.
От 11:00 часа в Конферентната зала на Културен център Харманли ще се проведе тържествената сесия на Общински съвет Харманли. Традиционно ще бъде връчено званието Почетен гражданин на Харманли.

Кулминацията ще бъде на пл. „Възраждане“ в 19:00 часа. Там подгряваща рок група Grand Illusion ще опъва струни преди на сцената да излезе поп певеца Владимир Ампов – Графа.

За пореден път общината ще бъде домакин на Държавното първенство по корабомоделен спорт „Харманли 2019“. Състезанието ще бъде открито на 3 май от 13:00 часа на язовир „Кюмурлука“, а награждаването на победителите ще бъде на 5 май от 14:00 часа.

На 4 май от 11:00 часа, в отсечката на бул. „България“ /до Динковия магазин ще се състои Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града, с която ще закрият и празничните събития по повод „Деня на Харманли“.

Община Харманли организира и фотоконкурс „Празник в кадър“. В него организаторите приканват да бъде уловена емоцията в кадър по време на събитията посветени на празника на град Харманли и Великден.

Милена Митева
От Милена Митева април 9, 2019 12:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 399 преглеждания