Графа и известни актьори ще гостуват в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева април 9, 2019 12:22

Графа и известни актьори ще гостуват в Харманли

Акценти

  • На пл. „Възраждане“ в 19:00 часа подгряваща рок група Grand Illusion ще опъва струни преди на сцената да излезе поп певеца Владимир Ампов – Графа

Свързани публикации

Поп певецът Владимир Ампов – Графа и известни български актьори ще гостуват в Харманли. Те ще вземат участие в различни събития организирани от общината по повод празника на града – 2 май.

Тържествената програма ще започне на 11 април с откриването на етнографска изложба в Културен център. Тя ще бъде на тема „Традиционното народно облекло в харманлийско. Експозицията ще е съпроводена с дефиле на автентичните народни носии от района на община Харманли.

Театрална постановка с участието на актьорите Асен Блатечки, Калин Врачански, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Мира Добрева, Ирена Тодорова също ще зарадва харманлийската публика. Комедийната постановка на Театрална формация „Мелпомена“ – „Когато котката я няма“ ще бъде представена на 19 април от 19:00 часа.

За началото на следващата седмица, понеделник, 22 април, е предвидена откриване на втора изложба „Археологията на харманлийския район“. Тя ще бъде поместена в Ритуалната зала на Културен център.

За любителите на изложенията на следващият ден, хасковският творец и председател на художниците от областта – Симеон Тодев ще представи своята живописна изложба на същото място от 17:30 часа.

По повод Празника на града, Община Харманли организира общински турнир по футбол. В сряда на 24 април от 19:00 часа ще се състоят финалните срещи на спортната площадка на ул. „Алеко Константинов“ и ул. „Капитан Петко Войвода“.

Навръх празника – 2 май, от 9:00 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли.
От 11:00 часа в Конферентната зала на Културен център Харманли ще се проведе тържествената сесия на Общински съвет Харманли. Традиционно ще бъде връчено званието Почетен гражданин на Харманли.

Кулминацията ще бъде на пл. „Възраждане“ в 19:00 часа. Там подгряваща рок група Grand Illusion ще опъва струни преди на сцената да излезе поп певеца Владимир Ампов – Графа.

За пореден път общината ще бъде домакин на Държавното първенство по корабомоделен спорт „Харманли 2019“. Състезанието ще бъде открито на 3 май от 13:00 часа на язовир „Кюмурлука“, а награждаването на победителите ще бъде на 5 май от 14:00 часа.

На 4 май от 11:00 часа, в отсечката на бул. „България“ /до Динковия магазин ще се състои Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града, с която ще закрият и празничните събития по повод „Деня на Харманли“.

Община Харманли организира и фотоконкурс „Празник в кадър“. В него организаторите приканват да бъде уловена емоцията в кадър по време на събитията посветени на празника на град Харманли и Великден.

Милена Митева
От Милена Митева април 9, 2019 12:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.