Градът на Белоногата ще се сдобие със стадиона на мечтите си

Сакар нюз
От Сакар нюз март 26, 2018 09:35

Градът на Белоногата ще се сдобие  със стадиона на мечтите си

Стадион „Хеброс” в Харманли ще се превърне в многофункционален спортен комплекс. Там ще могат да се упражняват различни видове спорт. Неговата реконструкция вече е в ход и след като завърши, градът ще разполага с две съвременни и модерни зали.
Там ще могат да се упражняват международни състезания и събития от културен характер.
Известната като борцова зала ще се превърне в лекоатлетическа зала за тренировки.
Нейната архитектурата ще се запази като се използват същите строителни материали. Ще бъде разширена до 71 метра и ще достигне до оградата на улица „Васил Левски“. Това е с цел, за да има писта с дължина 60 метра.
Основното ниво предвижда пистата да е с 4 коридора. Ще има трап за дълъг и троен скок, което е съгласувано с треньорите. Обособено място за висок скок също е предвидено.
Тъй като се получава голяма денивелация в североизточната й част отдолу ще се оформят две помещения, които ще бъдат приспособени за ползване за тренировки по борба и кудо.
Голямата зала е ще е така направена така, че между сегашната и новата ще има повдигаща преграда, с която се цели ако трениращите са по-малко да бъде използвана само едната част.
На входа още при влизането ще има две съблекални със санитарни помещения.
На второ ниво ще има кабинки, стаи за треньорите със съблекални. В съседство ще е обособена стая за възстановяване, с кухненско обзавеждане, където спортистите могат да си приготвят напитки чай и кафе.
Тази зала е предвидена само за тренировки. В нея не могат да бъдат водени състезания.
Такива ще могат да бъдат провеждани в другата, която е до зеления терен на стадиона. Предвижда се тя също да е многофункционална със съвременен дизайн на два етажа. Ще бъде разширена, защото сегашната не отговаря за провеждане на състезания.
Фасадата ще бъде от трифлексово стъкло и обшивка от термо панели, а настилката ще бъде подходяща за спорт.
На първия етаж ще има две големи зали за тренировки, съблекални за спортистите, складови помещения за персонала и управителя на комплекса.

Проектът предвижда още една голяма зала. В нея могат да бъдат водени пресконференции, да бъдат посрещани гости. Там ще има наредени реликви свързани с Христо Стоичков и други известни спортисти на града. На този етаж ще бъдат стаите за треньори, съдии, тоалетни за посетители.

Вторият етаж целият ще бъде игрище за състезания. Размерите му са предвидени така, че да бъде за волейбол, баскетбол и тенис на корт. Ще има три трибуни за около 500 места. Две от тях ще бъдат странични и стационарни, а едната – подвижна, за да може да освобождава място за игрищата, в които да се провеждат тренировки за волейбол. Предвидено е да има помещения за коментатори, които да следят състезания както в самата зала, така и провеждащите се външни състезания на стадиона.
Залата ще може да се ползва и за изнасяне на концерти, предвидено е да бъде направена с добра акустика. Осветлението ще бъде както за състезания, така и за снимане.
Отвън са проектирани 200 места на трибуни, които ще се намират между сградата и пистата на стадиона.
Около футболното игрище ще бъде изградена писта от 6 коридора със специална настилка.
Ще има зона за тласкане на гюле, за троен и за висок скок в двете страни на игрището.
Външната писта не е включена в заданието на проекта, но ще бъде ремонтира и преведена в приличен вид. Предвидено е и осветление.

На основния стадион ще бъде изградена система за поливане. Предвижда, се нова ВиК система, нова канализация.

Тренировъчното игрище ще е с изкуствена трева, съобразено с изискванията на състезания по хокей на трева, консултирано с федерацията. То ще бъде мултифунционално с мрежа отстрани, с осветление. Стрийт фитнеса и уредите ща бъдат запазени.
Кафене няма да бъде изградено, а е предвиден павилион.
В края на миналата година кметът Мария Кирова подписа договор с хасковската фирма „Екотрадекс груп“за изгражданена обекта.

Срокът за завършване изграждането на спортния комплекс е до края на годината според контракта.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 26, 2018 09:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама