Градът е на път да „загуби“ ценен спортен кадър

Милена Митева
От Милена Митева декември 22, 2016 12:45

Градът е на път да „загуби“ ценен спортен кадър

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 30/ 16-22 декември 2016 година

Свързани публикации

Шесткратния републикански шампион по кудо Валентин Руменов, който е и помощник учител по бойни спортове в Харманли е на път да напусне града, за да развива кариера навън.
Валентин смята, че би останал да работи и да се занимава със спорт в града си само и единствено, ако условията за спорт се подобрят. Деветнадесет годишният спортист не знае накъде да тръгне и се чувства объркан. Пред Сакарнюз сподели, че се е замислял да напусне страната много пъти, за да просперира навън, макар че има амбиция и да стане полицай. „Мога да се реализирам навсякъде навън“, споделя спортистът, който е убеден, че би бил по-полезен на спорта в Харманли.
Валентин Руменов е влезнал за първи път в залата през зимата на 2010–та година. Той е минал през възрастовите групи за деца, младши, юноши, а сега е при мъжете.
Първата си тренировка си спомня като супер трудна, с изключително много бой в залата. Той споделя, че за да има успех един състезател трябва да е постоянен и да полага труд ежедневно.
Първата победа на спортиста с известно в страната име е през 2012-та г. в Пловдив.
„Трябва един успешен състезател да има поне няколко тежки загуби, воля, психическа издръжливост, не само физическа“, споделя спортистът.
„Трябва да искаш нещата силно“, допълва той.
Според него много от спортовете губят кадри, защото никой не ги подпомага.
„Държавата трябва да започне да работи като награда за успехите. Има обещания, но няма нищо на лице. Няма как при липса на условия в залата, като отопление, настилка и пособия за спорт, децата да имат амбицията да спортуват. Когато влезнат в студената зала, облечени дебело и след това се разболеят, те няма как да си помислят повече за тренировка. Това е само една част от нещата“, разочарован е Валентин.

Милена Митева
От Милена Митева декември 22, 2016 12:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.