Гости от Бабаески посетиха Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 26, 2017 06:59

Гости от Бабаески посетиха Любимец

По покана на клуб „Приятели“ при НЧ „Братолюбие -1884“, в Любимец гостуваха представители на организация „Солидарност“, община Бабаески, Турция. Членовете й са изселници от България, които живеят в турския град.
Приятелската делегация бе водена от председателя на организацията Фатма Йозкан, която също е с български корен.
По време на посещението гостите имаха възможност да се запознаят с различни забележителности в града и да посетят обновени сгради по различни проекти. Те разгледаха НУ „Христо Ботев“, спортните зали и спортните площадки в града, НЧ „Братолюбие -1884“ и др.
След това гостите бяха поканени на домашно приготвен обяд в клуба на жените.
Приятелите от Турция бяха посрещнати от секретаря на читалището Евгения Стоянова, секретаря на общината Христо Христозов и председателя на клуб „Приятели“ Валя Бозалиева. Домакините допълнително засвидетелстваха своето уважение, като бяха подготвили подаръци и сувенири на своите гости.
В хода на разговорите членовете и на двата клуба изразиха желание за последващи организирани посещения, по различни поводи в партньорските общини.
Обещаха си да не прекъсват създадената добросъседска традиция и да продължат да обменят знания и опит в различни направления като култура, изкуство, кулинария и други дейности
Визитата е продължение на създадените приятелски, партньорски и добросъседски отношения между двете общини Любимец и Бабаески, а целта е да бъде запазена традицията в опознаването на културата и бита на хората от двете страни на границата.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 26, 2017 06:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 544 793 преглеждания