Годишнината от обесването на Левски тази година по-различна

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 19, 2018 08:18

Годишнината от обесването на Левски тази година по-различна

145-годишнината от обесването на Апостола на свободата Васил Левски тази година ще се чества не само с традиционното поднасяне на венци и цветя. Организаторите от общината, читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” и начално училище „Св. Св. Кирил и Методий” са подготвили две възпоменателни събития по този повод. На 19 февруари, от 17:00 часа в малкия салон на читалището ще се състои тържествено събрание, посветено на саможертвата и гибелта на Васил Левски.
По повод на тази годишнина организаторите отправят покана към жители и гости на Тополовград да се присъединят към двете прояви и да отдадат заслужена почит на големия ни и безспорен национален герой.

По повод 145 години от Обесването на Васил Левски, Община Харманли организира поклонение пред паметника на великия българин на пл. „Възраждане“ на 19 февруари, понеделник. Началото ще бъде в 11.00 часа с рецитал на ученици от НУ „Алеко Константинов“, слово на Кмета на Община Харманли, панихида в памет на Апостола на Свободата, поднасяне на венци и цветя.
Община Харманли кани представители на политически партии, обществени организации, училища, институции и всички граждани да почетат паметта на Васил Левски с поднасяне на венци и цветя на паметника.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 19, 2018 08:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама