ГЕРБ – Харманли организира киноложки преглед

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 22, 2014 14:57

ГЕРБ – Харманли организира киноложки преглед

Акценти

 • Стафордширски териер Стамо и померанът Томи станаха победители в своти екатегории

Свързани публикации

Първи киноложки преглед, на който участваха 30 кучета, организираха от ГЕРБ – Харманли. На него кандидатът за народен представител от ГЕРБ и председател на регионалната колегия на ветеринарите – д-р Стефка Здравкова,  връчи наградите на  победителите.

При „едри породи“ първа награда грабна американският стафордширски териер Стамо със собственик Генчо Милков. Втора бе немската овчарка Оксана на Габриела Димитрова, а на трето място застана българското овчарско куче Арон на Бисер Гочев.

В категория „дребни породи”  първото място бе присъдено на померанът Томи на Магда Петкова, на второ се класира джак ръсел териерът Джак със собственик Милко Пенев, а трети стана бретон шпаньолът Рамзес на Габриела Георгиева.

На всички участници бяха връчени дипломи и награди за техните любимци.

Киноложкият преглед продължи с демонстрации на обучени кучета, а представители на организацията „Зелени Балкани“ предоставиха възможност за наблюдение на птици със зрителна тръба. Стотици жители и гости на  Харманли се забавляваха на организирания от ГЕРБ празник.

IMG_7159 IMG_7177 IMG_7194 IMG_7217 бебе-с-куче-на-митко-(1) митко-пейков-(5)

 

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 22, 2014 14:57
Напиши коментар

4 коментара

 1. Христо Гочев септември 25, 21:43

  Кучетата са от породата американски стафордширски териер породата е призната от международната федерация по кинология и се допускат до изложба,питбули нямаше.А точно затова искаме да създадем клуб в който да се работи с кучетата да бъдат социализирани и да не се стига до такива ситуации.

  Отговори на този коментар
 2. илиян илиев септември 25, 01:32

  Като си толкова отворен можеш ли да ми кажеш защо допуснахте питбули на изложба, че да късат уши.

  Отговори на този коментар
 3. Христо Гочев септември 23, 20:02

  Сигурно на много хора не им е ясно какво точно означава киноложки преглед,затова ще си позволя да дам малко пояснения.Киноложки преглед се нарича изложба за кучета от отворен тип което ще рече че могат да участват кучета от всички породи с и без родословни свидетелства.подобен тип мероприятия се провеждат с цел да се разбере с какви екземпляри разполагаме,а и собствениците да разберат на какво ниво са техните кучета.От друга страна чрез демонстрациите които се проведоха целим да покажем на хората верният път по който трябва да се работи с кучетата занапред.

  Отговори на този коментар
 4. Христо Гочев септември 23, 15:52

  И това е само началото!От тук нататък предстои в най-скоро време създаването на киноложко дружество в Харманли,всеки който желае може да членува в клуба.Работата с деца и техните домашни любимци ще бъде приоритет №1 за нас,също така ще работим в посока по-високата социализация на нашите кучета,подобряване на комуникацията човек-куче и преодоляване на всякакви проблеми възникнали по време на съжителството ни с най-добрия приятел на човека!

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.