Георги Ванчев спечели коча на борбите в с. Свирково

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 24, 2019 14:40

Георги Ванчев спечели коча на борбите в  с. Свирково

Георги Ванчев е победител в тежката категория на народни борби в симеоновградското село Свирково.
Те се проведоха в неделя, 17 ноември, когато в селото отбелязват Архангеловден по стар стил. Победителят, който на финала надви Георги Димитров от Симеоновград, е от това село и получи за награда 110-килограмов коч. И двамата са републикански шампиони.
Участие в надпреварата взеха около 60 състезатели от цялата страна. За победителите в различните категории и възрастови групи бяха осигурени парични награди. Такива получи двукратната вицешампионка Виктория Тихомирова, която е спортист №1 на село Свирково. 18-годишната боркиня получи купа, медал за принос в развитието на спорта от симеоновградския клуб „Вълко Костов“ и парична награда.
Плакети и медали за развитието на борбата получиха кметът на община Симеоновград Милена Рангелова, председателят на Общинския съвет Светлана Манолова и кметицата на Свирково Иванка Делчева.
Организатор на борбите е симеоновградският клуб „Вълко Костов“, с президент и треньор Росен Бонев. Съдействие за провеждането оказаха кметството в с. Свирково и Община Симеоновград.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 24, 2019 14:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.