Георги Николов сред лауреатите на Славейковия конкурс

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 13, 2017 06:25

Георги Николов сред лауреатите на Славейковия конкурс

Акценти

  • Наградата на Георги Николов бе връчена от кмета на Трявна Дончо Захариев

Свързани публикации

Сред лауреатите на тазгодишното издание на конкурса за лирично стихотворение „Петко и Пенчо Славейкови” с трета награда се нареди и поетът от Харманли Георги Николов. За пръв път в конкурса не бе присъдена първа награда, а две втори и две трети, както и награда на публиката. Победителите в анонимната надпревара бяха определени от жури, оглавявано от акад. Проф. Иван Радев, а наградата на публиката от гласуване онлайн. Представените за конкурса творби бяха близо 300.

Наградата на Георги Николов бе връчена от кмета на Трявна Дончо Захариев на тържествена церемония в читалище „Пенчо Славейков” на 10 юни по време на Славейковите празници в Трявна. Лауреатите прочетоха наградените стихотворения, а останалата част от програмата бе изпълнена с песните на групата „Точка BG

В края на май Георги Николов се завърна в Харманли с първата награда от националния поетичен конкурс „Биньо Иванов” в Кюстендил. Сега пред него е друг голям литературен конкурс – за наградата за белетристика и драматургия „Елиас Канети” в Русе, за който от издателство „Знаци” е предложен романът на Георги Николов „Пушачът”.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 13, 2017 06:25
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Петров юни 13, 09:51

    Браво на Николов, все така да продължава

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.