Георги Николов с първа награда от национален поетичен конкурс

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 7, 2017 06:53

Георги Николов с първа награда от национален поетичен конкурс

Поетът от Харманли Георги Николов е тазгодишен победител от XI Национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов”. В анонимната надпревара на престижния конкурс участваха 337 поети от цялата страна с 1 011 стихотворения. Харманлиецът бе отличен за стихотворението „Петър и петелът”. Победителите бяха определени от жури с председател, литературния критик Константин Еленков, и членове Анжела Димчева и Димитър Христов – секретар на СБП, и поетите от Кюстендил Методи Джонев и Благой Ранов.
На второ място се класира младият поет от Казанлък Атанас Янев, а на трето поетът Димитър Събов от София.
Бяха присъдени още 8 специални награди от организаторите на конкурса, който се провежда под патронажа на кмета на Кюстендил Петър Паунов.
Първата награда бе връчена на Георги Николов на 29 май от заместник -кмета на Кюстендил – Светослав Василев, в залата на читалище „Братство”, където се състоя церемонията по награждаването. Кюстендил е градът, с който големият български поет Биньо Иванов бе свързал трайно съдбата и творчеството си и бе станал негова емблема заедно с други изтъкнати представители на кюстендилската поетична школа. В благодарственото си слово след получаване на наградата Георги Николов спомена за познанството си с Биньо Иванов и сподели радостта си от наградата на неговото име. Победителите прочетоха отличените в конкурса творби.
Това е трета поредна награда за поета от Харманли. Миналата година той получи „Сребърно летящо перо” от Славянската литературна и артистична академия на Десетия международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка” – Варна. През 2015 г. Георги Николов стана и деветна-десетият носител на националната литературна награда „Изворът на Белоногата” в родния си град.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 7, 2017 06:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.