Георги Николов е 19-ят носител на националната награда „Изворът на Белоногата“

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 6, 2015 09:20

Георги Николов е 19-ят носител на националната награда „Изворът на Белоногата“

Акценти

  • След литературното четене Георги Николов изнесе свой авторски рецитал.

Свързани публикации

На 2 октомври при препълнена зала в Културния център се състоя 19-тото издание на празника „Изворът на Белоногата“. Той датира още от 1981 г. и както досега бе организиран от Община Харманли, Съюза на българските писатели, Демократичния съюз на жените – Харманли и Сдружение „Изворът на Белоногата“. Тази година тържеството бе водено от Румяна Русева, която представи участниците в програмата и гостите на празника.

По традиция се проведе литературно четене на автори, членове на СБП. В него взеха участие поетите Гриша Трифонов, Николай Милчев, Трендафил Василев и поетесите Ели Видева и Виолета Христова.

Литературното четене бе прелюдията за връчването на националната литературна награда „Изворът на Белоногата“. Този път тя бе присъдена от жури на Управителния съвет на СБП на поета от Харманли Георги Николов за цялостното му творчество (поезия и проза) – принос в съвременната българска литература. Протокола за присъждането на наградата прочете Трендафил Василев, а призовата статуетка, дело на харманлийския скулптор Михай Мандаджиев, връчи на лауреата изпълняващият длъжността кмет на Община Харманли инж. Гено Генев. След това Георги Николов изнесе свой авторски рецитал.

Втората част на празника бе концертът на любимата на няколко поколения българи певица Ваня Костова. Тя изпя песни по стихове на известни български поети, както и неостаряващ свои хитове. Ваня Костова зарадва многобройната публика и с песни, изпълнени в дует със сина й Боян Михайлов.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 6, 2015 09:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама