Георги Киряков с нов успех на европейско първенство

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 11, 2018 14:24

Георги Киряков с нов успех на европейско първенство

Георги Киряков стана трети на европейско първенство. Най-добрият тополовградски спортист шест пъти подред спортист на годината за общината, участва на състезание за хора с увреждания. То се проведе от 20 до 26 август в столицата на Германия – Берлин. Там спечели бронзов медал в дисциплината „хвърляне на копие”.
Спортистът пред „Сакарнюз“ сподели, че в състезанието взели участие спортисти от 38 страни от Европа. На него не са му достигнали само 10 см, за да стигне до сребърния медал. Той отишъл в състезател от Литва, а златният – при спортист от съседна Сърбия. Георги е впечатлен от организацията на първенството, от условията за състезатели и треньори, както и от представянето на целия български отбор и от красотата на Берлин. Господин Киряков е носител на много отличия от различни състезания на международно, европейско и световно ниво. Вече години наред провежда своята подготовка в Казанлък, като негов треньор е Светла Миткова.
За вестника Георги Киряков каза, че е доволен от участието си в първенството и спечеления медал, но е амбициран и е наясно, че му предстоят много усилени и изтощителни тренировки. Само така може да покори европейския и световен връх в тази дисциплина. „Най-важното за мен – казва Гошо, е да съм жив и здрав, а всичко останало се постига.”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 11, 2018 14:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.