Георги Киряков с нов успех на европейско първенство

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 11, 2018 14:24

Георги Киряков с нов успех на европейско първенство

Георги Киряков стана трети на европейско първенство. Най-добрият тополовградски спортист шест пъти подред спортист на годината за общината, участва на състезание за хора с увреждания. То се проведе от 20 до 26 август в столицата на Германия – Берлин. Там спечели бронзов медал в дисциплината „хвърляне на копие”.
Спортистът пред „Сакарнюз“ сподели, че в състезанието взели участие спортисти от 38 страни от Европа. На него не са му достигнали само 10 см, за да стигне до сребърния медал. Той отишъл в състезател от Литва, а златният – при спортист от съседна Сърбия. Георги е впечатлен от организацията на първенството, от условията за състезатели и треньори, както и от представянето на целия български отбор и от красотата на Берлин. Господин Киряков е носител на много отличия от различни състезания на международно, европейско и световно ниво. Вече години наред провежда своята подготовка в Казанлък, като негов треньор е Светла Миткова.
За вестника Георги Киряков каза, че е доволен от участието си в първенството и спечеления медал, но е амбициран и е наясно, че му предстоят много усилени и изтощителни тренировки. Само така може да покори европейския и световен връх в тази дисциплина. „Най-важното за мен – казва Гошо, е да съм жив и здрав, а всичко останало се постига.”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 11, 2018 14:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 258 246 преглеждания