Георги Киряков е отново спортист на годината в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 22, 2019 07:27

Георги Киряков е отново спортист  на годината в Тополовград

Известният спортист параолимпиец Георги Киряков е отново Спортист №1 за годината в община Тополовград.
Това стана ясно на проведената на 11 декември церемония „Спортист на годината – 2019 г.“ в читалището в сакарския град. Събитието започна с внасяне на националното знаме от 5 момчета и 5 момичета. Участници бяха деца и юноши от петте спортни в Тополовград: „Джудо”, с треньор Мариана Йорданова , „Тенис на маса”, с треньор Иван Чинтов, футболен клуб „Сакарски спортист – 04”, с треньор Тенчо Георгиев, „Борба”, с треньор Николай Караманлиев, и футболен клуб „Тунджа“, с. Срем, с треньор Иван Михайлов.
Георги Киряков получи купата за това отличие от зам.-кмета на общината Хараламби Мочев. Той връчи приз и на спортния клуб (СК) „Джудо“, а Кръстю Ангелов от ФК „Тунджа“, с. Срем, бе награден с почетен плакет и грамота за принос в развитието на спорта в община Тополовград.
Сребърни купи за високи спортни постижения получиха Явор Гуглев от СК „Джудо” и на Христо Атанасов от СК „Тенис на маса”.
На 8 спортисти от различни клубове бяха раздадени купи за значими ,спортни постижения, а на 18 други грамоти за значими спортни постижения. Част от отличията връчи Георги Киряков.
Наградените бяха поздравени от името на кмета на общината Божин Божинов с Поздравителен адрес.
В края на церемонията всички отличени и наградени си направиха обща снимка с получените отличия.

Георги Киряков за девети път печели отличието „Спортист на годината“ , като през тази година стана носител на Грант при на Италия в гр. Гросето със спечелени златни медали в дисциплините хвърляне на копие и лека атлетика и бронзов в дисциплината тласкане на гюле. Спортистът получи златен медал на държавно първенство в дисциплината вдигане на тежести, сребърен медал при тенис на маса, 11-то място на Световното първенство в Дубай, Обединени арабски емирства в дисциплината тласкане на гюле.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 22, 2019 07:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.