Георги Киряков е отново спортист на годината в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 22, 2019 07:27

Георги Киряков е отново спортист  на годината в Тополовград

Известният спортист параолимпиец Георги Киряков е отново Спортист №1 за годината в община Тополовград.
Това стана ясно на проведената на 11 декември церемония „Спортист на годината – 2019 г.“ в читалището в сакарския град. Събитието започна с внасяне на националното знаме от 5 момчета и 5 момичета. Участници бяха деца и юноши от петте спортни в Тополовград: „Джудо”, с треньор Мариана Йорданова , „Тенис на маса”, с треньор Иван Чинтов, футболен клуб „Сакарски спортист – 04”, с треньор Тенчо Георгиев, „Борба”, с треньор Николай Караманлиев, и футболен клуб „Тунджа“, с. Срем, с треньор Иван Михайлов.
Георги Киряков получи купата за това отличие от зам.-кмета на общината Хараламби Мочев. Той връчи приз и на спортния клуб (СК) „Джудо“, а Кръстю Ангелов от ФК „Тунджа“, с. Срем, бе награден с почетен плакет и грамота за принос в развитието на спорта в община Тополовград.
Сребърни купи за високи спортни постижения получиха Явор Гуглев от СК „Джудо” и на Христо Атанасов от СК „Тенис на маса”.
На 8 спортисти от различни клубове бяха раздадени купи за значими ,спортни постижения, а на 18 други грамоти за значими спортни постижения. Част от отличията връчи Георги Киряков.
Наградените бяха поздравени от името на кмета на общината Божин Божинов с Поздравителен адрес.
В края на церемонията всички отличени и наградени си направиха обща снимка с получените отличия.

Георги Киряков за девети път печели отличието „Спортист на годината“ , като през тази година стана носител на Грант при на Италия в гр. Гросето със спечелени златни медали в дисциплините хвърляне на копие и лека атлетика и бронзов в дисциплината тласкане на гюле. Спортистът получи златен медал на държавно първенство в дисциплината вдигане на тежести, сребърен медал при тенис на маса, 11-то място на Световното първенство в Дубай, Обединени арабски емирства в дисциплината тласкане на гюле.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 22, 2019 07:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама