Генералният консул на Турция: „Турските инвестиции в Хасково не са на ниво. Очаквам много повече.“

Лъчезар Илиев
От Лъчезар Илиев ноември 21, 2014 12:46

Генералният консул на Турция:  „Турските инвестиции в Хасково не са на ниво. Очаквам много повече.“

Акценти

  • На среща с областния управител Добри Беливанов двамата са обсъдили бъдещото развитие на бизнес взаимоотношения между двете страни.

Свързани публикации

„В Хасково турските инвестиции не са на нивото, на което искам да са. Очаквам да има много повече инвестиции в близките няколко години.” Това заяви новият генерален консул на Турция в Пловдив Алпер Акташ при посещението си в Хасково днес.  На среща с областния управител Добри Беливанов двамата са обсъдили бъдещото развитие на бизнес взаимоотношения между двете страни. Един от акцентите на срещата е бил развитието на туризма.
„Търговският стокообмен между България и Турция може да се увеличи двойно. В момента той възлиза на около 5 млрд. долара годишно. Повярвайте ми тази цифра може да стане 10 млрд. долара, такава е  цел ни”, каза още на пресконференцията  Алпер Акташ. Той допълни, че Хасково ще има най-голяма полза от увеличаването на инвестициите между двете страни, тъй като е най-близкият областен център до Турция.
 Беливанов подари на Акташ плакет със знака на областна администрация, бутилка червено вино и справочник с туристическите обекти в региона. Турският консул пък върна жеста като връчи на областния управител красиво украсена кутия с ръчно изработена порцеланова чиния. Алпер Акташ определи срещата като ползотворна. По негови думи Турция и България са в много добри приятелски и съюзнически взаимоотношения и те трябва да се задълбочават.
След визитата при областния управител турският консул планира срещи с представители на бизнеса от региона и посещение на някои от културно-историческите забележителности на Хасково.

P1060068 P1060083

Лъчезар Илиев
От Лъчезар Илиев ноември 21, 2014 12:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 925 758 преглеждания