Генералният консул на Република Турция бе първият гост на новия ректор на УХТ-Пловдив

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2020 18:24

Генералният консул на Република Турция бе първият гост на новия ректор на УХТ-Пловдив

Акценти

  • По време на срещата се обсъди модернизирането и актуализирането на учебните планове

Свързани публикации

Университетът по хранителни технологии активно ще взаимодейства със сродни висши училища в Република Турция. Около тази позиция се обединиха ректорът на УХТ-Пловдив проф. Пламен Моллов и генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани по време на визитата на дипломата в пловдивския ВУЗ.

За първото си официално посещение за 2020 г.господин  Ергани беше избрал да поздрави ректора за новата длъжност и заедно да обсъдят възможностите за сътрудничество.

„Вие сте моят първи гост, а това много ме радва, защото мандатната ми програма предвижда засилване на чуждоезиковото обучение, а също и приема на студенти от чужбина и особено от Турция“, заяви проф. Моллов. Той изтъкна, че за УХТ връзките с южната ни съседка са много важни. „Планираме да направим общи програми за обучение и мобилност с висши училища от Турция, разчитаме на съдействието на консула в това отношение“, добави новият ректор.

Гостът подкрепи ректора и заяви, че разговор със съветника по образованието от Посолството на Република Турция в България по тези въпроси би бил много полезен, за да се набележат конкретни цели.

По време на срещата се обсъди модернизирането и актуализирането на учебните планове на бакалавърски и магистърски програми, ориентирани към динамиката на пазара на труда и изискванията на бизнеса.

Въпреки че реализацията на завършващите УХТ да е отлична, а търсенето на специалисти от фирмите в хранително-вкусовата промишленост да е завидно, екипът на проф. Моллов ще продължи да създава възможности за по-добрата им реализация.

Ректорът и турският консул обсъдиха още сътрудничеството по програма Еразъм+ и мобилността не само на студенти, но и на преподаватели. Още през тази година лектори от турски университети ще гостуват в УХТ.

Източник: УХТ-Пловдив

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2020 18:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама