Ген. Димитър Димитров: „Ако не бях сигурен в успеха, нямаше да се кандидатирам за кмет”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 19, 2015 12:30

Ген. Димитър Димитров: „Ако не бях сигурен в  успеха, нямаше да се кандидатирам за кмет”

Акценти

  • Вестник САКАРСКО ЕХО, брой 38/1494, 16 - 22 октомври 2015 г, година LXXX

Свързани публикации

Г-н Димитров, кое беше най-голямото основание, за да приемете това предизвикателство, отговорност и риск да се кандидатирате за кмет на общината?
Най-голямото предизвикателство да поема този риск бе състоянието на общината. От всички срещи, които бях провел докато взема решението да се кандидатирам за кмет на общината, установих, че всъщност от 25 години насам има един непрекъснат срив надолу. Всички предприятия, заводи и цехове, които са съществували, развитото земеделие, което е било преди този период, учебните заведения, спортни зали и комплекси, болницата и всичко останало е доведено до непригодност да работи, функционира и изпълнява предназначението си. Тук там е останало нещо, което да работи и произвежда. Освен че констатирах всичко това за себе си, дадох си и сметка, че по някакъв начин мога да спра този срив и да направя нещо, за да се отпочне възстановяване, възраждане на дейностите в общината. За това решение ми помогна и фактът, че аз имам добри контакти както в София, така и сред бизнес средите, мога да доведа бизнесмени, които да почнат да правят нещо за живота на общината и хората тук и да осигурят средства за нейното цялостно развитие.

От всички срещи, които сте провели до момента – преди да започне кампанията и сега, когато тече, какво установихте? Какво най-много искат хората от общината?
Всички искат работа. Никой не се радва на една бира, кафе или кебапче. Хората без изключение искат работа, защото само там виждат спасението. Тополовградчани са работни, работили са много в селското стопанство и по заводи, предприятия и цехове. Тук обаче се провежда една антисоциална, даже бих казал една антихуманна политика. Имало е фирми кандидати да започнат да развиват дейност тук да осигурят работа и работни места, но не им е било разрешено. Отделно и парите, които са идвали в общината от наем на земи и други дейности, вече ги няма и общината остава без приходи. Тя върви към фалит. Аз вече съм провел срещи 6 фирми и ако ние от АБВ спечелим изборите, а това сме хора, на които може да се вярва, което искат и фирмите, да не бъдат лъгани, то тогава те ще предприемат действие да бъдат открити реални работни места и да се осигурят приходи и за общината под формата на данъци и такси.

Какво е усещането Ви, хората вярват ли на това, което им говорите и на намеренията Ви за управление, които им представяте?
Първоначално усещах скептицизъм и в погледите и думите на хората, но сега съм твърдо уверен, че хората виждат в нас светлина и надежда, че нещо ще се направи и промени, че нашият екип е сериозен и отговорен и ще се получи наистина това Възраждане на общината, за което непрекъснато се говори тук.

Каква е преценката Ви за хода на кампанията? Има ли неща, които излизат извън рамките на нормалното или всичко върви както изискват законите?
Общо взето върви нормално. Изненадата за нас е, че почти никой не прави открити и откровени срещи като нас. Ние не ходим по нощни доби, не разнасяме бюлетини и не раздаваме нищо, не се срещаме самостоятелно с отделни хора. Обявяваме часа и мястото на срещата с хората, провеждаме и това е. Няма никаква странична дейност и начини на въздействие извън рамките на закона. Повечето от кандидатите ни за съветници работят, но всички активно участват в срещите според времето, с което разполагат, и така допринасят те да бъдат още по-добри, отговорни и резултатни. Нашите кандидати за съветници са хора с обра-зование и авторитет, доказали се в сферите, в които работят или са работили, и са с голямо желание, а и възможности да работят в името на общината и нейните жители.

Очаквате ли, че това, което предлагате на хората и цялата ви представа за развитието на общината ще срещнат достатъчно подкрепа на изборите?
Почти, не – убеден съм, че това ще бъде така. Аз съм военен човек, не говоря празни приказки и ако не бях убеден и сигурен в успеха, нямаше да се кандидатирам.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 19, 2015 12:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама