Гемеджиев се оттегли от спорта, за да поеме към медицината

Милена Митева
От Милена Митева юли 25, 2016 08:42

Гемеджиев се оттегли от спорта, за да поеме към медицината

Лекоатлетът на СКЛА “Хеброс“ – Харманли, Милко Гемеджиев напуска отбора.
След като завърши средното си образование, момчето от Харманли реши да поеме по пътя на медицината. Избра да следва специалност биология в Тракийски университет в Стара Загора, с която има право след 4 години да работи като рехабилитатор.
Гемеджиев се занимава със спорт близо 6 години. Дори и сега той има желание да се занимава със спорт, но споделя: „Тренира ми се, но трябва да поема своя път. Това, което постигнах, за мен бе цел“.
Последно участие на Милко Гемеджиев бе на Републиканско първенство в София през миналия месец. Там участва в дисциплината скок височина и постигна резултат от 2,00 м. Класира се на 4-та позиция, като бе победен с един фал. Тогава конкуренти му бяха Ангел Карарадев от Сливен и Олег Гълъбов. „Чувствах се добре, но късметът не бе на моя страна“, коментира той.
Пред Сакарнюз възпитаникът на Димитър Карамфилов с гордост каза, че при старта си на спортист в 7 клас е скачал 1,11 м и много пъти е искал да се откаже.
В колекцията си от медали спортната фигура се гордее с първо място на висок скок на Държавно първенство в Сливен през 2014 -та, със златен медал от турнир по скокове в Сливен, през същата година.
Спечелените от нето много втори и трети места му дадоха право да участва на Балкански игри в Гърция и Румъния, където завоюва две седми места.
В момента Милко Гемеджиев поема своя нов път и благодари на треньора си за цялата подкрепа и насърчението, както и за радостта от постигнатите взаимни победи.
На отбора бившият състезател пожелава успехи и ги съветва да следват мечтите си, давайки за пример себе си.

Милена Митева
От Милена Митева юли 25, 2016 08:42
Напиши коментар

3 коментара

  1. Ginka Petrova октомври 16, 19:28

    ТОВА ДЕТЕ БЕШЕ МНОГО УМНО,НО,НЕ ЗНАЯ ПОРАИ КАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ,БЕ ПОПАДНАЛО В ПОМОЩНОТО ИЧИЛИЩЕ. БЕШЕ ДОБРО И ТАЛАНТЛИВО ДЕТЕ. ДОБРЕ ,ЧЕ СЕ ОСЪЗНА НАВРЕМЕ И СЕ ЗАПИСА ДА УЧИ В ОУ“ИВ.ВАЗОВ“ МАТЕМАТИКАТА МУ БЕШЕ ЕДИН ОТ НАЙ-ТРУДНИТЕ ПРЕДМЕТИ И НЯКОЛКО ПЪТИ МЕ Е МОЛИЛ ДА МУ ПОМОГНА.ПОМАГАХ МУ С КАКВОТО МОЖЕХ.ПОСЛЕ В ГИМНАЗИЯТА МИ СЕ ХВАЛЕШЕ ,ЧЕ ИМА ДОБРИ ОЦЕНКИ,НО ЯВНО ,ВСИЧКО Е ПОСТИГНАТО С МНОГО ТРУД.РАДВАМ СЕ,ЧЕ Е ТРЪГНАЛ ПО ПРАВИЛНАТА ПЪТЕКА,КОЕТО Е РЯДКОСТ ЗА ТОЗИ ЕТНОС.МИЛКО,ПОЖЕЛАВАМ ТИ УСПЕХ В ОВЛАДЯВАНЕ НА ЗНАНИЯТА И ПРОФЕСИОНАЛ НИТЕ УМЕНИЯ НА ПРОФЕСИЯТА,КОЯТО СИ ИЗБРАЛ.БЪДИ ОЩЕ ПО- УПОРИТ И ЩЕ УСПЕЕШ!

    Отговори на този коментар
  2. ХАРМАНЛИЙКА октомври 16, 19:14

    ТОВА ДЕТЕ БЕШЕ МНОГО УМНО,НО ,НЕ ЗНАЯ ПОРАДИ КАКВИ ОБСТОАТЕЛСТВА,БЕШЕ ПОПАДНАЛО В ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ.ОЩЕ ТАМ СЕ ВИЖДАШЕ ,ЧЕ Е МНОГО БУДНО И СЪВЕСТНО МОМЧЕ.ДОБРЕ ,ЧЕ СЕ ОСЪЗНА И ОТИДЕ ДА УЧИ В ОУ“ИВАН ВАЗОВ“ БЕШЕ МНОГО ЗЛЕ ПО МАТЕМАТИКА И МНОГО ПЪТИ МЕ Е МОЛИЛ ЗА ПОМОЩ. КОГАТО СЪМ ИМАЛА ВЪЗМОЖНОСТ,СЪМ МУ ПОМАГАЛА. ПОСЛЕ В ГИМНАЗИЯТА МИ СЕ ХВАЛЕШЕ,ЧЕ ИМА ДОБРИ ОЦЕНКИ.РАДВАМ СЕ ЗА НЕГО!РЯДКОСТ Е ТАКИВА ДЕЦА ДА УСПЕЯТ ДА СБЪДНАТ МЕЧТИТЕ СИ,НО ТОЙ УСПЯ! МИЛКО , ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО УПОРИТОСТ И КЪСМЕТ В ОВЛАДЯВАНЕ НА ЗНАНИЯТА И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.