ГДБОП залови 10 трафиканти, сред тях бивш кмет

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 18, 2017 19:50

Под ръководството на Специализираната прокуратура се провежда разследване срещу организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да извършва трафик на хора.
От съобщението им става ясно, че на 12 декември на територията на Свиленград са извършени процесуално следствени действия. При претърсвания в жилища полицаите са открили и иззети мобилни телефони, разпитали са свидетели.
От в. „Стария мост“ информират, че сред задържаните е и бившият кмет на общината 1999 – 2003 г. д-р Христо Минков и синът му Благовест.
Прокурорът е повдигнал обвинение на четири лица, като единият от тях Б. М. е ръководител на групата, а останалите – Г.А., К.Г. и С. Г. са участници.
В хода на разследването е било установено, че на 27 юни 2017 г. ръководителят и участниците, в съучастие с Н. П., са организирали и осъществили превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Турция, без разрешение на надлежните органи на властта. Това се е случило в землището на с. Труд, когато са били преведени през българо – турската граница 44 иракски граждани,четиринадесет от които ненавършили 16-годишна възраст. За това престъпление е било образувано досъдебно производство от Районна прокуратура – Пловдив, което е присъединено към разследването на Специализираната прокуратура.
На ръководителя на групата и на един от участниците /К.Г./ Специализираната прокуратура е наложила мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа и предстои внасяне на искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
На С. Г. е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 000 лв.
Г.А. е задържан под стража от Районен съд – Пловдив, още докато разследването е ръководенето от тяхната прокуратура. Съучастникът Н. П. е с мярка за неотклонение гаранция от 2 000 лв., също наложена от Районен съд-Пловдив.
Групата е действала от началото на 2017 г. на територията на Свиленград. Преди акцията са използвани специални разузнавателни средства (СРС).

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 18, 2017 19:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.